Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Osumnjičeni su D.H, državljanin Albanije rođen 1999. godine i D.H, takođe državljanin Albanije rođen 2001. godine

Dva šumara, službenika tzv. Kosovske agencije za šume tokom jučerašnje kontrole na terenu u ataru sela Orčuša u opštini Dragaš, primetili su da u njihovoj zoni odgovornosti dve osobe bespravno seku šumu i kradu drva.

- Čim su zatražili da legitimišu osumnjičene, jedan od njih je napao šumare nožem nanevši im teške telesne povrede. Oni su hitno prebačeni u Centar porodične medicine u Dragašu, a zatim u Regionalnu bolnicu u Prizrenu. Žrtve ovog slučaja su službene osobe koje su napadnute dok su obavljale svoju dužnost - navodi se u izveštaju iz policije.

PRIŠTINA U PANICI ZBOG SRPSKE KUPOVINE RAKETA MISTRAL I RUSKIH HELIKOPTERA Haradinaj i Hodžaj zapomažu: Srbija se naoružava i preti regionu zaustavite to! I mi hoćemo da kupimo oružje

Osumnjičeni D.H, državljanin Albanije rođen 1999. godine i D.H, takođe državljanin Albanije rođen 2001. godine, osim bespravne seče šume, počinili su i druge radnje koje su u suprotnosti sa zakonom - ilegalan prelazak granice, gde su napali i prouzrokovali teške telesne povrede službenim licima, a kasnije uspeli da pobegnu na teritoriju Albanije.

- Policija je odmah došla na mesto događaja i kroz istražno-operativne puteve uspela da sazna identitet osumnjičenih osoba te u saradnji s Policijom Albanije i organima pravosuđa oni će uskoro biti privedeni. U vezi s ovim slučajem obavešten je nadležni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Prizrenu - stoji na kraju saopštenja iz Policije Kosova.

BONUS VIDEO: Francuska povlači nezavisnost Kosova!