Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Potencijalni naslednik Ričarda Grenela na mestu ambasadora SAD u Berlinu, može vrlo verovatno da bude penzionisani pukovnik Daglas MekGregor.

Pročitajte još:

On se našao na udaru zapadnih mejnstrim medija zbog poverenja koje uživa kod američkog predsednika, ali i izjava o mafijaškoj državi Kosovo.

Tokom uključenja u radio program za "AM970 The Answer" objasnio je ko su to zaista neprijatelji Amerike:

- U vreme Klintonove administracije mnogo toga je učinjeno za muslimane na Balkanu. Imamo na Kosovu takvu situaciju da tamo sada žive suniti muslimani, dileri droge, mafijaši, neizlečivu situaciju, a nekada su tamo živeli pravoslavni Srbi, ponavljam - pravoslavni hrišćani - istakao je penzionisani pukovnik američke vojske.

- Tamo su sada sunitski islamisti, to je nemoguće. Šta se to dešava?  Svi su to nazvali demokratijom, ali to nema veze sa demokratijom. Sunitski muslimani nikada ne bi trebalo da nam budu prijatelji - istakao je penzionisani pukovnik Daglas MekGregor opisujući dešavanja na Bliskom istoku, ali i situaciju na Kosovu.

On se potom osvrnuo na događaje u Siriji, kako sunitski pobunjenici takođe pokušavaju da sruše legitimnog predsednika i vlast u zemlji, Bašara al Asada i da je koliko god Asad biom nekome loš, on zapravo mnogo bolji od onih koji žele da Siriji nametnu demokratiju kroz sunitski ekstremizam.

Kosovo i Metohija, Srbija

Shutterstock

Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Potom se osvrnuo na značajnu ulogu koju je Džon MekKejn odigrao u finansiranju podrške sunitskim ekstremistima u Siriji.

Preporučujemo: