"NI ŠERLOK HOLMS NE BI UTVRDIO KOLIKO NJIH JE PRIZNALO KOSOVO" Dačić odbrusio Šiptarima, pa otkrio ISTINU o njihovom spisku!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ni Šerlok Holms ne bi utvrdio koliko je zemalja priznalo Kosovo.

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je naveo da spisak Prištine od 116 zemalja treba zaboraviti.

Posle razgovora sa predsednikom Palaua Tomijem Esangom Remengesom, Dačić je rekao da se "Srbija obratila zemljama za koje ne može jasno da se utvrdi" koji je njihov stav o Kosovu.

- Cilj je da to bude podsticaj za kompromis, odnosno dijalog... ovo je pomoć da se dijalog (Beograda i Prištine) završi kompromisom - naveo je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je "moguće da 101 zemlja priznaje nezavisnost Kosova". Šef srpske diplomatije je ponovio da očekuje da budu ukinute takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije zbog kojih je, kako je rekao, izgubljeno i vreme potrebno da se dođe do kompromisa.

On je rekao da je Ekvatorijalna Gvineja, koja predsedava SB UN idućeg meseca, herojski postupila kada je stavila Kosovo na dnevni red sednice za februar.

Taj potez je, kako je rekao Dačić, naišao na protivljenje nekih zemalja, ali je dodao da nije praksa da ono što predsedavajući SB UN uvrsti u dnevni red bude i osporeno.

Kosovo, Kosovska Mitrovica
Kosovo, Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Ima dovoljno razloga da ta tačka bude na dnevnom redu - rekao je Dačić.

Podsetimo, Republika Palau preispitaće svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To se navodi u noti koju je predsednik Palaua Tomi Remenges uručio u Beogradu šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću. U noti se navodi da je ta da je ta država donela odluku da ponovo razmotri svoju poziciju kada je reč o statusu Kosova.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi