U BRISELU VAŽE RAZLIČITI ARŠINI Da bi Priština povukla takse, mora da se desi OVO! Vučić bez dlake na jeziku o uticaju stranih sila

Predsednik ocenio da su takse uvedene da bi se naudilo Srbiji

Aleksandar Vučić, Loznica
Aleksandar Vučić, Loznica, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Priština neće ukidati takse, dok SAD ne budu dovljno tvrdo to tražili od njih, ocenio je danas u Loznici predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje promenu ponašanja Prištine po pitanju taksi nakon posete poslanika nemačkog Bundestaga, istakao da ne očekuje, jer Prištinu ne zanimaju Nemačka i Evropa, već samo Amerikanci.

- Dok oni ne kažu to dovljno tvrdo, Priština neće povući takse - objasnio je on dodajući da se u svojim internim krugovima tuku za biračko telo.

Ukazao je da je bilo dovoljno čuti Envera Hodžu, njihovog ideologa, koji je rekao da je Priština uvela takse kako bi naštetila Srbiji.

- Zamislite da smo mi proveli mere da bi naštetili Hrvatskoj, BiH ili nekim drugima. Osudio bi me ceo svet. Zamislite da govorim o Velikoj Srbiji kao Rama i ostali o Velikoj Albaniji - obesili bi me bukvalno u Briselu. Sve što nama nije dozvoljeno drugima jeste. To govori o različitim aršinima - podvukao je Vučić.

Aleksandar Vučić, Loznica
Aleksandar Vučić, Loznica, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Rekao je da su fabrike koje otvaramo naša pobeda i najavio da će za 25 dana u Pančevu otvoriti fabriku „CF“.

Naveo je da će uticaj prištinskih taksi na našu privredu biti između 0,4 i 06, odsto na rast, te naglasio da će se Srbija snaći na drugim tržištima.

- Naša privreda biće sve snažnija, i to bez uvođenja recipročnih mera kako bi pokazali na razliku između nas i njih - rekao je Vučić.

Povodom odluke Euleksa da na kosovske sudove prenese procesuiranje slučajeva ratnih zločina koje su pripadnici OVK počinili nad Srbima, Vučić je rekao da se ničemu ne nada, već se plaši da ne bude po narodnoj izreci - kadija te tuži, kadija ti sudi.

- Srbi nisu imali pozitivna iskustva po tom pitanju - konstatovao je predsednik i dodao da će to biti još jedan teret na grbači i muka za naš narod na KiM.

Ali, dodao je, nemamo previše izbora, jer su oni koji su donosili odluku pre deset godina da Beograd izvuku iz formata UN, i prebace pregovore u EU, morali da znaju kakve to posledice nosi.

- Mi danas moramo da plaćamo visoku cenu pogrešnog pogleda u budućnost i pogrešnog razumevanja savremenog sveta - rekao je Vučić.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi