AMBASADORI KVINTE ISPALILI KURTIJA I MUSTAFU Čekali 20 minuta da se pojave, ali na vrata niko nije ušao! Očajni sami seli da razgovaraju

Cirkus u Prištini

Aljbin Kurti i Isa Mustafa
Aljbin Kurti i Isa Mustafa, Foto: Printscreen/YouTube/AP

 

Lideri dve najuticajnije albanske stranke, mandatar Aljbin Kurti i Isa Mustafa sastali su se u zgradi parlamenta u još jednom pokušaju da se dogovore o formiranju nove zajedničke vlasti.

Ranije danas je saopšteno da će večerašnjem sastanku prisustvovati i ambasadori zemalja Kvinte, ali se ni pola sata nakon zakazanog vremena nijedan od njih nije pojavio.

Ambsadori zemalja Kvinte su prethodno saopštili da neće prisustvovati sastanku Kurtija i Mustafe i da ni na koji način neće posredovati u razgovoru lidera Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova.

Mustafa je po dolasku u parlament novinarima rekao da ne zna hoće li ambasadori doći na sastanak, jer ih je, kaže, pozvao Kurti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

"Ne znamo da li dolaze ili ne. Pozvao ih je gospodin Kurti", rekao je Mustafa, koji je ponudu DSK za formiranje vlade ocenio najboljom jer, kako je rekao, obe strane će imati pođednaku snagu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi