"ONI SU TERORISTI, ŠTA SU SVE RADILI SRBIMA..." Britanac iskreno progovorio o Šiptarima i razljutio vlasti u Prištini! Pogledajte šta će mu sada uraditi! (VIDEO)

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o "terorističkoj organizaciji"

OVK, Hašim Tači (levo) kao borac zločinačkog OVK
OVK, Hašim Tači (levo) kao borac zločinačkog OVK, Foto: Facebook

Britanski novinar Gram Filips razljutio je kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih "ratnim zločincima i teroristima", zbog čega bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova.

Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

 

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o "terorističkoj organizaciji".

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je "Kosovo teroristička država".

 

- Kosovo je država koju kontrolišu teroriste i ratni zločinci...ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači - izjavio je Filips.

 

Kako podseća BIRN, Filips koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

- Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću - rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

 

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovou, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti savoj "kosovski projekat".

BIRN podseća i da je Filips prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Tviteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi