Prištinski mediji
GazetaExpress
Prištinski mediji

GazetaExpress

Prištinski mediji, Foto: GazetaExpress

Tako je Tadić rekao da je međunarodna zajednica pozvala opoziciju u Srbiji da "ne uznemiravaju javnost" jer je navodno "Aleksandar Vučić obećao Kosovo".

Ramuš Haradinaj, OVK

Facebook

U intervjuu za beogradski list rekao je da niko ne zna kada će problem Kosova biti rešen, ali da je najbitnije kako će se to uraditi.

PROČITAJ JOŠ:

Pored Tadića, pod svetlom albanske Javnosti našao se i Vuk Jeremić, koji je nedavno bio na Kosovu i Metohiji. On je tada govorio kako predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne sme biti dozvoljeno da postigne sporazum o razgraničenju, jer bi to značilo priznavnaje kosovske nezavisnosti, jednog od ključnih stuboca sprskog nacionalnog identiteta, kao i da bi za 10 godina dovelo do stvaranja "velike Albanije".

Prištinski mediji

GazetaExpress

Prištinski mediji, Foto: GazetaExpress

- Mit o Kosovu, osim našeg pisma i jezika, pravoslavne vere, je ono što nas čini Srbima. Ali Vučić se sprema da nas trajno odvoji od toga. To niko nije uradio još od osnivanja srpske države - rekao je Jeremić.

Tako su Tadić i Jeremić postali glavni promoteri celovitog i nezavisnog Kosova, pokušavajući da stanu na put bilo kakvom dogovoru koji Beograda i Prištine koji bi doveo do razrešenja sukoba.