Zvečan
Alo!/B.A.
Zvečan

Alo!/B.A.

Zvečan, Foto: Alo!/B.A.

Pročitajte još:

 

- Nema dileme da neki koji deluju spolja ali i iznutra imaju za cilj da naruše jedinstvo Srba. Zadovoljan sam jer sam video rešenost Srba da se bore za svoj opstanak - kazao je Đurić i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u telefonskom uključenju Srbima poručio da će država nastaviti da pomaže opstanak Srba na KIM.

Zvečan

Alo!/B.A.

Marko Đurić, Foto: Alo!/B.A.

- Naša država ovde trenutno realizuje 141 projekat. Predsednik Vučić Srbima je poručio da će Srbija učiniti sve kako bi naš narod ovde opstao i obećao im je još veću podršku. Potrebno je da ostanemo jedinstveni i ne smemo da dozvolimo da se delimo - rekao je Đurić i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima poslao i poruku solidarnosti.

Preporučujemo i ovo:

 

Đurić je rekao, odgovarajući na pitanje Informera kako komentariše Haradinajevu najavu da takse neće biti ukinute i nakon što su to zatražili njegovi koalicioni partneri ali i međunarodna zajednica, da je interes i Srba i Albanaca da takse budu ukinute.

- Mi želimo razgovor i da na civilizovan i demomkratski način rešimo probleme - rekao je Đurić.

On je dodao da je u prethodne tri godine za Srbe na KIM izgrađeno hiljadu stanova i kuća.

- Nastavićemo da radimo na tome. Da budem iskren, ove takse su snažan udarac na tempo realizacije naših projekata - kazao je Đurić.

- Borićemo se još više zajedno sa vama. Srbija je uz svoj narod na Kosovu i Metohiji - kazao je Vučić.

 

Ovo je inače prvi put da je direktor vladine Kancelarije u južnoj pokrajini nakon što su privremene prištinske vlasti 21. novembra nametnule uvećane takse od 100 odsto na robu iz Srbije.