donacija
Shutterstock
donacija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Širom Kosova danas su distribuirani paketi sa životnim namirnicama i hranom, a donator koji je želeo da ostane anonimam izrazio je spremnost da ovakve akcije pomoći organizuje i u narednom periodu.

Najavio je da će narednih dana, u srpske sredine kao pomoć, dostaviti 25 tona brašna.

Iz Severne Mitrovice za Srbe u opštini Klokot dopremljeno je 130 paketa humanitarne pomoći u vrednosti oko 2.000 evra, rekao je za Kosovo Onlajn predsednik te opštine Božidar Dejanović.

“Sa svojim saradnicima i volonterima, danas smo odmah krenuli sa distribucijom paketa u Klokotu, podelili smo ih socijalno najugroženijim porodicama koje nemaju nikakva primanja, sutra nastavljamo sa raspodelom u selima Vrbovac, Grnčare i Mogila”, rekao je Dejanović.

Pomoć od anonimnog domntora iz Severne Mitrovice stigla je i do najugroženijih u opštini Vučitrn na severu Kosova.

“Dobili smo donaciju od 100 paketa pomoći namenjene starima, bolesnima i samohranim roditeljima”, izjavio je za Kosovo Onlajn koordinator Srpske liste Milan Kostić.

Volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Obilić bili su uključeni danas u akciju raspodele prehrambenih pakete licima starijim od 65 godina koji žive sami na području ove opštine.

U opštini Novo Brdo obavlja se, takođe, distribucija pomoći staračkim domaćinstvima, rekli su za Kosovo Onlajn iz ove opštine.

“Opština Novo Brdo ima veliki broj staračkih domaćinstava koji žive na rubu egzistencije i za koje je ova pomoć od velikog značaja”, rečeno je.

Načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović izjavio je za Kosovo Onlajn da je pomoć anonimnog donatora iz Severne Mitrovice stigla i do Srba u Peći, Istoku, Klini i Srbici.

“U teškim vremenima uvek ima onih ljudi koji ne žale svoj novac već pomažu svom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Donator koji je želeo da ostane anoniman dodelio je 114 paketa hrane, pomoći ljudima koji su ugroženi na teritoriji Pećkog okruga. Pomoć je podeljena u Peći, Klini, Istoku i Srbici. Hvala ljudima dobrog srca”, poručio je Stevanović