Amfilohije
EPA
Amfilohije

EPA

Amfilohije, Foto: EPA

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vreme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

Pročitajte još:

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedorskoj, rekao da smena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, večnosti, neprolaznosti "koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da veruje u večnu svetlost".

ANKETA: Da li verujete u Boga?

 

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

- Vreme onih koji su se odrekli Lazara Kosovskog i njegovog opredeljenja za večno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Kosovu. Oni koji su se odrekli Kosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovde i širom Kosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu - rekao je Amfilohije.

On je poručio da ono što je Božije ostaje Božije.

- Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Kosovskom zavetu koji izvire iz Novog zaveta - zaključio je mitropolit Amfilohije.

Preporučujemo:

Komentari (1)

Djole

30.09.2020 23:02

Cujte obrazovanog i pametnog u osnovi velikog Mitropolita Anfilohija i neka vam to bude vodilja!