Američki senat
screenshoot/Youtube
Američki senat

screenshoot/Youtube

Američki senat, Foto: screenshoot/Youtube

Time se, kako se navodi, otvara put za to da oba doma Kongresa usvoje rezoluciju.

U rezoluciji se, pored ostalog, kako prenosi Gazeta Ekspres, ističe da bi "napredak u rešavanju ovog slučaja, ili nedostatak, trebalo da ostane značajan faktor koji određuje dalji razvoj odnosa između SAD i Republike Srbije".

PROČITAJ JOŠ:

U kancelariji Lija Zeldina, podnosioca inicijative za usvajanje tog dokumenta, dokument je najavljen još pre nekoliko nedelja.

U dokumentu koji je ranije ponovo usvojio Odbor Predstavničkog doma za spoljne poslove navodi se da od napretka u rešavanju ubistva američkih državljana Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija treba da zavisi razvitak odnosa SAD i Srbije.

Eliot Engel

screenshoot/Twitter

Eliot Engel, Foto: screenshoot/Twitter

„Neprihvatljivo je da nijedna osoba nikada nije proglašena krivom za ubistvo braće Bitići ili bilo kojih drugih zločina povezanih s njihovom smrću i da se niko ne suočava sa optužbama za te zločine”, navodi se u rezoluciji, između ostalog.

U rezoluciji se dodaje da bi rešenje tog ubistva Srbija trebalo da postavi kao prioritet. „Vlada Srbije i njena relevantna ministarstva i kancelarije, uključujući Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, trebalo bi da postave kao prioritet istragu i krivično gonjenje zvaničnika za koje se veruje da su odgovorni za te smrti”, navodi se u tekstu.

Navodi se i da nekadašnji komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri, čija je jedinica kontrolisala oblast u kojoj su pronađena tela braće Bitići, radi kao konsultant jedne firme u Beogradu i da je visoko pozicionirani član vladajuće Srpske napredne stranke.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

Posle ponovnog usvajanja rezolucije u Odboru za spoljne poslove, porodica braće Bitići zahvalila se na angažmanu američkom kongresmenu Eliotu Engelu i predstavniku Liju Zeldinu na podršci u njihovom pokušaju da ostvare pravdu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (7)

lule

23.10.2019 07:44

Bagra pokvarena. Oni su pobili hiljade neduznih civila i niko nije kriv a uhvatili se dvojice albanskih placenika i isteruju pravdu.

Nes

23.10.2019 08:32

Srbija rezoluciju o bombardovanju I radioaktivnost istih.

Kondor

23.10.2019 11:12

Vreme je da vlada donese odluku da se kompletna ambasada amerike protera iz Srbije i da se vise ne vracaju,nikako mi nije jasno zasto se to vec nije uradilo !!!

vukasin

23.10.2019 11:58

srbijo podnosi tuzbi protiv zlikovaca.

Žika

23.10.2019 12:10

Šta su tražili u unuformama UQK po treći put. Oni su bili vojnici UQK-a. Plaćenici i špijuni. Ne vidim tu ništa sporno. Kažu usvojio kongres. Koji kongres. Kongres genovidne tvorevine. Dosta više genocidni stvorovi. SI

Mungos

23.10.2019 12:13

Amerika, ozbiljna država, bavi se šiptarskim teroristima? Valjda je njihovo načelo da nikada ne pregovaraju sa teroristima kamo li da kongres razglaba o teroristima???

Za SRBIJU

23.10.2019 14:06

Srbiji treba BALKAN - ne Amerika