Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

Američki moćnici planski i sistematski militarizuju lažnu državu Kosovo i tako ruše sve međunarodne napore usmerene na to da se obezbedi dugoročno održivi mir na Balkanu. Rusija je zbog tih opasnih planova jako zabrinuta!

Ovo upozorenje stiže od Alekseja Zajceva, zamenika portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, i bliskog saradnika šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Zajcev kaže da Moskva sa velikim žaljenjem i zabrinutošću prati informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini, koja je juče objavila da je dobila još jedan kontingent od 42 oklopna vozila ‘hamer’!

Prave ‘vojsku’

Ruski zvaničnik naglašava da SAD otvoreno rade na štetu međunarodnih napora koji su usmereni na obezbeđivanje mira i stabilnosti na Balkanu

Hoti u avgustu u SAD sa Pompeom i Palmerom?

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti otputovaće u avgustu u SAD, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta Majkom Pompeom i Metjuom Palmerom.

Kako tvrde prištinski mediji, Hoti i zvaničnik Stejt departmenta Filip Riker ‘intenzivno komuniciraju o dijalogu Prištine i Beograda’. Hotijev kabinet nije potvrdio ove informacije.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost ‘Edukons’ Miroslav Bjegović kaže da nije nikakva tajna da je ‘Kosovo’ američki projekat i da su ga Amerikanci napravili pod okriljem terorizma i terorističke OVK.

– Americi je bila potrebna jedna takva teritorija na Balkanu gde će locirati vojnu bazu koja će služiti za prljave poslove, ali i tranzit droge ka Evropi. Upravo naoružavanje i opremanje ‘vojske Kosova’ služiće i u te svrhe, poput meksičke i kolumbijske vojske. Naravno, NATO i SAD na ovaj način ostvaruju vojnu nadmoć na Balkanu u odnosu na Rusiju, to je svima jasno – naglašava Bjegović.

Oružje kao poklon

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da SAD i Nemačka nezakonitu ‘vojsku’ lažne države bukvalno obasipaju donacijama oružja.

Komentari (6)

sara

03.08.2020 10:57

Najveća opasnost za svet i civilizaciju je Amerika, Nemačka u Evropi i Engleska!!!. Ove zemlje nanose najveće zlo i prepreka su za normalan život, jer se takmiče koja od njih će nanese veći haos!!!.

Srbin

03.08.2020 16:12

@sara - Pa procitajte ne guglu koje su nacionalnosti :nemacka su juti sasi germani.Englezi:juti sasi germani.Amerikanci:juti sasi germani

posteni1

03.08.2020 14:21

Hoćete rat? Imaćete rat!

Vitez Koja

03.08.2020 15:27

To se i Živojin Mišić pitao u prvom ratu. Da li čekati da neprijatelj ojača jer će posle biti teže ili prvi udariti i poraziti ga dok još ima mogućnosti. Velika odluka,ali to mogu samo veliki ljudi i vojkovodje da preseku.

Teča

03.08.2020 19:25

Pa šta se Rusi boje,već su trebali imati baze po Srbiji!!!

Dr. Aca

03.08.2020 19:59

Evidentno je da veliki izbor nemamo , imamo mogucnost ulazak u EU i NATO i priznavanje Kosova , ako ne uradimo kako USA , EU zeli , znaci RAT i Sankcije . . Ne vredi nam nasa diplomatija koja je izvanredna , pravna , postena , vidimo i sami sta zapad zeli , a to sto zeli je nece biti Srbije , nikad ovca nije pojela vuka tako da budimo pametni kao sto uvek trcimo na zapad da radimo ili kupujemo , letujemo itd , Vucicu i nasoj diplomatiji zelim sve najbolje . .