Ričard Grenel
Tanjug
Ričard Grenel

Tanjug

Ričard Grenel, Foto: Tanjug

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

Mogu li Srbi i Albanci da žive u miru?

 

Grenel je fotografiju jezera Gazivode sa natpisom "Jezero Tramp" objavio i na Tviteru uz poruku da su se obe strane "složile oko novog imena".

"Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mesta i više enrgije za region... tako da su se obe strane složile oko novog imena:Jezero Tramp", napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na severu Kosova i Metohije juče su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir", preneo je portal Kosovo online.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše "Jezero Tramp".

Grenel je na fotografijama oznacio jezero Gazivode koje se nalazi na severu Kosova i američkog predsednika Trampa.