ŠIPTARI, ŠTA ĆETE SAD? Ambasador SAD zalupio Haradinaju vrata ispred nosa! Zločincu se bliži kraj!

Kako prenose prištinski mediji, Kosnetu je prekipelo jer je Ramuš Haradinaj ponovo odbio da ukine takse na srpsku robu.

Filip Kosnet
Filip Kosnet, Foto: screenshoot/twitter

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet ljutito je u četvrtak napustio sastanak sa albanskim liderima i na izlasku zalupio vrata. Kako prenose prištinski mediji, Kosnetu je prekipelo jer je Ramuš Haradinaj ponovo odbio da ukine takse na srpsku robu.

 

Predstavnik SAD je prekinuo sastanak posle sat vremena, a Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji su, nakon njegovog odlaska, još neko vreme ostali u prostoriji i nastavili razgovor. Kosnet je prištinskoj trojci preneo oštar stav Vašingtona da postoje samo dva načina za rešenje situacije sa taksama - njihovo ukidanje ili uvođenje američkih sankcija Prištini. Mediji su u četvrtak preneli da će prva konkretna sankcija biti odbijanje američkih vlasti da odobre vize prištinskim zvaničnicima.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Posle dramatičnog skupa sa ambasadorom Amerike, Veselji, Haradinaj i Tači održali su novi sastanak, kojem su prisustvovali i Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli. Među temema njihovog razgovora verovatno je bilo i glasanje o budžetu zakazano za sutra, čije bi neizglasavanje moglo da označi kraj Haradinajeve vlade o čemu se spekuliše još od kada je ušao u sukob sa Vašingtonom.

 

Haradinaj je u četvrtak, posle susreta sa Kosnetom, kazao da nije tačno da svojim stavom o taksama doprinosi pogoršanju odnosa sa SAD:

- Amerika je moja porodica i za nju imam veliko poštovanje i kada nemamo isto mišljenje. Uvođenje takse na robu iz Srbije je suverena odluka kosovske vlade. Sporazum između dve države može da reši sve probleme i da oslobodi ekonomiju.

Komentarišući situaciju u Prištini, predsednik Aleksandar Vučić u četvrtak je ponovo upitao:

 

- Kako da se dođe do težih rešenja sa Prištinom, ako nisu u stanju da ukinu takse?

On je naveo da dobro zna i svoju sudbinu, čim i ukoliko mu se ukaže šansa da bilo šta predloži narodu, kao i da od toga neće bežati, ali da se plaši da se u tu situaciju neće ni doći, jer pitanje taksa urušava svaku vrstu i kredibilitet razgovora.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi