Ramuš Haradinaj
EPA/OLIVIER HOSLET
Filip Kosnet

screenshoot/twitter

Filip Kosnet, Foto: screenshoot/twitter

Pročitajte još:

 

Predstavnik SAD je prekinuo sastanak posle sat vremena, a Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji su, nakon njegovog odlaska, još neko vreme ostali u prostoriji i nastavili razgovor. Kosnet je prištinskoj trojci preneo oštar stav Vašingtona da postoje samo dva načina za rešenje situacije sa taksama - njihovo ukidanje ili uvođenje američkih sankcija Prištini. Mediji su u četvrtak preneli da će prva konkretna sankcija biti odbijanje američkih vlasti da odobre vize prištinskim zvaničnicima.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

Posle dramatičnog skupa sa ambasadorom Amerike, Veselji, Haradinaj i Tači održali su novi sastanak, kojem su prisustvovali i Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli. Među temema njihovog razgovora verovatno je bilo i glasanje o budžetu zakazano za sutra, čije bi neizglasavanje moglo da označi kraj Haradinajeve vlade o čemu se spekuliše još od kada je ušao u sukob sa Vašingtonom.

Preporučujemo i ovo:

 

Haradinaj je u četvrtak, posle susreta sa Kosnetom, kazao da nije tačno da svojim stavom o taksama doprinosi pogoršanju odnosa sa SAD:

- Amerika je moja porodica i za nju imam veliko poštovanje i kada nemamo isto mišljenje. Uvođenje takse na robu iz Srbije je suverena odluka kosovske vlade. Sporazum između dve države može da reši sve probleme i da oslobodi ekonomiju.

Komentarišući situaciju u Prištini, predsednik Aleksandar Vučić u četvrtak je ponovo upitao:

 

- Kako da se dođe do težih rešenja sa Prištinom, ako nisu u stanju da ukinu takse?

On je naveo da dobro zna i svoju sudbinu, čim i ukoliko mu se ukaže šansa da bilo šta predloži narodu, kao i da od toga neće bežati, ali da se plaši da se u tu situaciju neće ni doći, jer pitanje taksa urušava svaku vrstu i kredibilitet razgovora.