"Kosovo i Albanija će biti srpske kolonije"

Zamenik predsednika Samoopredeljenja Gljauk Konjufca izjavio je da se "Mini Šengen" može nazvati i "Mini Novi Sad", jer je stvoren u Novom Sadu.

Kosovo i Metohija, Srbija
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Kako navodi, to omogućava Srbiji da ostvari dugogodišnji san o stvaranju zajedničkog tržišta sa Kosovom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

- Ovo je izvanredna usluga za Srbiju u ovom prostoru u kojem žive Albanci, kojim će Srbija dobiti dominantan položaj na tržištu i privredi regiona - rekao je Konjufca.

- Kosovo i Albanija će završiti kao trgovinske kolonije Srbije - upozorio je drugi čovek Pokreta Samoopredeljenje i bivši kosovski ministar pravde.

Konjufca
Konjufca, Foto: print screen

On je naveo da je Samoopredeljenje ukinulo taksu uvedenu Srbiji, ali je zabranilo ulazak srpske robe. Rekao je da je taj reciprocitet zaoštrio odnose sa Aleksandrom Vučićem i Ričardom Grenelom.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti nije odbio da ode u Belu kuću, javlja Gazeta Ekspres.

- Reciprocitet je sprečio susret Vučića i Kurtija. Grenel nije prihvatio reciprocitet - rekao je Konjufca.

On je naveo da je dokument potpisan u Vašingtonu imao nekoliko problema, među kojima su Gazivode i „Mini Šengen".

- Nikada nije prihvaćeno pominjanje kosovskih resursa u pregovorima. Ni vode, ni rudnici. To su obaveze preuzete prema Srbiji. Govori se o ekskluzivnom resursu Kosova. Eksproprisani deo koji se nalazi na teritoriji Srbije platio je narod Kosova - rekao je Konjufca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi