Edi Rama
Ilustracija
Edi Rama

Ilustracija

Edi Rama, Foto: Ilustracija

Rama je, naime, iznenada povukao tužbu za klevetu protiv bivšeg "premijera Kosova" Ramuša Haradinaja, koji je prvog čoveka albanske vlade u medijima optužio da lobira za podelu južne srpske pokrajine. Haradinaj je, podsetimo, tvrdio da je Rama uzeo milijarde evra kako bi izdejstvovao podelu Kosova.

Zvanična potvrda

Neočekivana Ramina odluka da povuče tužbu protiv Haradinaja usledila je nakon njegove dvodnevne posete Prištini, tokom koje se albanski premijer nije sastao sa Haradinajem upravo zbog te tužbe za klevetu.

- Obavestio sam ga (Haradinaja, prim. aut.) da neću da komuniciram preko medija. Rekao sam mu da ću da povučem tužbu. Nije da je to malo za mene, ali mnogo je više to što će nas sve ujediniti. Ramuš za mene nije premijer, političar, on je jedna od istorijskih ličnosti. Dakle, tužba će biti zvanično povučena - kazao je Rama, čime je indirektno potvrdio da se zalaže za podelu Kosova.

Dijalog neophodan

- Nisam ni srećan ni nesrećan zbog toga što nije održan sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu 27. juna. Dijalog nema alternativu i nema nijedne osobe koja smatra da je status kvo dobar, ni za Beograd ni za Prištinu. Postoji novi trenutak sa novim rukovodstvom EU koje je privrženo Zapadnom Balkanu. Sve je spremno za nastavak dijaloga, koji ulazi u desetu godinu i niko ne želi da bude potrebno još deset godina za rešenje - naglašava Lajčak.

 

Komentari (1)

KIKI

05.07.2020 03:41

E NEĆES EDI , KOSOVO JE NAŠE KOMPLET .