Kurti i Tači
AP/ EPA
Kurti i Tači

AP/ EPA

Kurti i Tači, Foto: AP/ EPA

Dok predsednik takozvane kosovske vlade, kome je izglasano nepoverenje, nema nameru da se odrekne fotelje i traži nove izbore, aktuelni predsednik od njega traži da se povuče, a pljušte međusobne optužbe u vezi s tim ko je kršio ustav.

U međuvremenu, Kurti je posetio ministarstvo odbrane i generalštab KSB-a (kosovske bezbednosne snage), zvanično zbog pandemije, ali pojedini izvore navode da pokušava da obezbedi podršku te vojne formacije u slučaju da se situacija zaoštri.

Mišel Zubenica iz Centra za međunarodne javne poslove, koji je prvi najavio da nova vlada sa Kurtijem na čelu neće dočekati leto, sada za „Alo!“ kaže da se na Kosovu trenutno vodi rat između pripadnika političke elite i da je veliko pitanje može li ta situacija mirno da se razreši.

- Ne bih isključio mogućnost da Kurti pribegne nekim ekstremnim potezima, pogotovo kada se uzme u obzir da ima podršku iz inostranstva, tačnije od nekih zapadnih zemalja. U to ne uključujem SAD, ali on definitivno nije sam u ovoj igri i uradiće sve što može kako bi ostao u fotelji. U toj političkoj borbi glavni takmaci su mu Hašim Tači i stranka koju predvodi Kadri Veselji, a u kojoj je Tači i ponikao - navodi Zubenica.

Komentari (2)

Baba roga

07.04.2020 09:39

Nameštaljka - spremaju se za Sever Kosmeta. Šiptari su to

sara

07.04.2020 10:25

Samo virus korona 19, može da im pomogne da se opamete!!!!.