"TAČI DA OBJASNI SVOJU ULOGU U UBIJANJU I OTIMANJU SRBA" Aleksandar Vulin zapušio usta predsedniku lažne države

Niko nije odgovarao za zločine tzv. OVK iz 1998. i 1999.

Aleksandar Vulin ; Vojska Srbije
Aleksandar Vulin ; Vojska Srbije, Foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE S

Ubijao i otimao Srbe 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je predsedniku privremenih institucija u Prištini Hašimu Tačiju da bi pre nego što izgovori reč genocid trebalo da objasni svoje učešće u "ubijanju i otimanju Srba i trgovini njihovim organima".

Vulin je reagujući na izjavu Tačija da "nijedan zločin Srbije neće biti amnestiran i da je Srbija izvršila genocid nad albanskim civilnim stanovništvom na Kosovu", naveo da je samo od dolaska međunarodnih snaga na KiM ubijeno je više od hiljadu Srba i nealbanaca.

"Za streljanu srpsku decu u Goraždevcu, pobijene žeteoce u Starom Grackom, za ubistvo dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama, niko nije odgovarao", rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju nformativne službe MO.

On je podsetio da "kao što niko nije odgovarao za zločine tzv. OVK iz 1998. i 1999. godine, tako niko nije odgovarao ni za proteranih 250.000 Srba, Goranaca, Roma".

"Pre nego izgovori reč genocid, Tači bi morao najpre da objasni svoje učešće u ubijanju i otimanju Srba i trgovini njihovim organima. Mir za srpske žrtve neće doći bez kazne za šiptarske teroriste", poručio je ministar.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi