Aleksandar Vučić
Tanjug/ Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Kako je Alo! juče ekskluzivno saznao od izvora bliskog kosovskoj policiji, vlasti u Prištini su aktivirale akciju "Čelični prsten". Pokretanje ove akcije znači da se policija nalazi na svim alternativnim prelazima i da ni ptica ne može da prođe.

Vučić je rekao da je razgovarao sa ozbiljnim ljudima, govoreći o razgovoru sa savetnicima Angele Merkel.

- Razgovarao sam sa ozbiljnim i odgovornim ljudima. Predstavnicima EU u Briselu sam više puta govorio o platformi Prištine, a oni su mi jedno govorili, a drugo se dogodilo. Nikakvog smisla nema ta platforma - rekao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Predsednik Srbije je rekao da treba razlikovati uvođenje taksi i platformu koju je kosovska skupština usvojila.

- Takse su težak udarak za državu Srbiju, 12 odsto bi penzije mogle biti veće, samo da imamo novac koji gubimo od tih taksi - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da nismo ni blzu sporazuma, a da ako Priština krene na sever Kosova, Srbija će znati kako da odreaguje.

Pokretanje ove akcije znači da se policija nalazi na svim alternativnim prelazima i da ni ptica ne može da prođe.

 

 

Vučić smatra da nije potrebno da se o Kosovu i Metohiji razgovara u Parlamentu Srbije jer trenutno "nema dijaloga sa Prištinom", a Priština ionako ništa ne želi da prihvati u pogledu srpskih zahteva.

- Hiljade tema je bilo pre kraja dijaloga. Ne mislim da je razgraničenje sada realno jer su Albanci, plašim se, učinili da je suštinski dijalog dalje nego ikada. Plašim se da nećemo skoro videti njegov nastavak, mada ćemo mi se sastajati i razgovarati i dalje - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da nismo ni blzu sporazuma, a da ako Priština krene na sever Kosova, Srbija će znati kako da odreaguje.

- Mi u Srbiji ne želi da sagledamo realnost, već više volimo da zabijemo glavu u pesak - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

On kaže da je izašao sa predlogom za razgraničenje, iako "zna da će za to platiti glavom, politički".

Izvori bliski kosovskoj policiji navode i da postoje naznake da će sprovesti hapšenje srpskih funkcionera sa Kosova, a postoji mogućnost i da će hapsiti svakog ko iz Srbije dolazi na Kosovo.

Kako je naveo naš izvor, kosovska policija primenjuje operativni plan "čelicni prsten" u cilju zastrašivanja Srba, a koji podrazumeva blokadu putnih pravaca kojima se građani kreću, kao i kontrolu vozila i lica.

 

Komentari (3)

marko i sale

12.03.2019 13:31

Da li je moguće da ne umete sami da uradite printscreen?

frga

12.03.2019 13:52

uvedi i ti njima takse od hiljadu posto.

mosad

12.03.2019 14:39

Ako Priština krene, znaćemo kako da odgovorimo sta prica ovaj RETARDIRANI presdnik ako tako mozemo ga nazoviti cista budalestina 100%retardiran bolje neki sjelak bi vodio drzavu nego ovaj svinja