Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Vučić je istakao da, ipak, prvo treba sačekati i videti kakvu će Priština odluku po pitanju taksi doneti i da li će zahtevati reciprocitet, ali da nema sumnje da će uslediti pritisak na Srbiju.

Na pitanje šta bi podrazumevao Ahtisarijev plan plus plus i da li će pitati narod šta misli o tome, predsednik kaže da će svakako narod biti pitan.

- Daće oni i više od Ahtisarijevog plana, ali će tražiti de fakto ili de jure priznanje Kosova od strane Srbije. Cilj je da ubace Kosovo u UN - kaže Vučić i ističe da zna šta možemo da očekujemo u narednom periodu.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Vučić dodaje da je samo pitanje trenutka kada će to tražiti od Srbije, da li za tri ili šest meseci ili za godinu dana, ali da će se to svakako dogoditi i da će onda biti strahoviti pritisci na našu zemlju.

Voditelj je potom upitao šta će se desiti ako odbijemo.

- Slušam već godinama šta će se dogoditi ovo ili ono. Neće se ništa baš tek tako desiti. Bićemo izloženi pritiscima, ali ne zaboravite, sve sam to već prošao u Briselu. Pritiskali su nas da prihvatimo ulazak Kosova u UN i formiranje regionalne policije na severu koja bi bila sastavljena od 30 posto Srba i 70 posto Albanaca jer bi Južna Kosovksa Mitrovica i Vučitrn priključili severu. Samo su Đurić i Vulin to odbili od naših zvaničnika, svi ostali su prihvatili i ja ih ne krivim jer znam kakav je to pritisak. Tada sam odbio to i samo zahvaljujući tom odbijanju Kosovo nije deo UN. Samo o tih nekoliko dana mogu knjigu da napišem. Potom su pretili i tražili jednu od te dve stvari da potpišem. Odbio sam sve i rekao da o tome nema cenkanja - rekao je Vučić.

Komentari (2)

Ja

27.02.2020 13:00

E ne serondaj majke ti

Ranko

28.02.2020 16:47

Najvise odgovara status qvo svakoj vlasti pa i ovojsamo minije jasno sta branimo na kosovu kad su svi kosovski srbi u beogradu pa i ovi biznismeni sto se toboze bave politikom a prave puteve po srbiji