Priština
Fonet-AP
Priština

Fonet-AP

Priština, Foto: Fonet-AP

Prvo su davali milione za naoružavanje terorista OVK, onda za kupovinu "nezavisnosti" Kosova, zatim su uložili novac da kupe naklonost Donalda Trampa. Sada ulažu milione za nastavak borbe za albanska pitanja i ulazak tzv. Kosova u UNESCO. Reč je o albanskom trojcu koji čine Bedžet Pacoli, Fljorim Krasnići i Hari Bajraktari.

ŠEŠELJ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE NATO ima pakleni plan, ako uguraju Kosovo u UN, sprema se nova zamka za Srbiju

 

Njih trojica i dalje nastavljaju da novcem kupe "nezavisnost" Kosova, ali i da zadrže fokus politike SAD na pitanju Kosova, a jedan od dokaza za to je i nedavno saslušanje u Kongresu SAD na temu "Kosovske ratne žrtve, potraga za istinom".

Od navedene trojice najviše je u javnosti zastupljen tzv. ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli koji se pominje i kao najbogatiji Albanac na svetu, a koji je uložio milione dolara za realizaciju "nezavisnosti" Kosova. Jedan od dokaza za to je i pisanje štampe na Mladivima, da je njihovo priznanje "nezavisnosti" Kosova Pacoli platio dva miliona dolara. Pacoli je ta dva miliona dolara zaradio pre svega baveći se građevinom, počevši od Švajcarske, pa preko Rusije, a zanimljivo je napomenuti da je Pacolijeva građevinska firma radila na rekonstrukciji Kremlja, Saveta federacije i Dume. Njegove firme gradile su takođe i novu kazahstansku prestonicu Astanu.

Bedžet Pacoli

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bedžet Pacoli, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Mrlju na njegovo poslovanje bacila je istraga koju je pokrenula tadašnja švajcarska državna tužiteljka Karla del Ponte, koja je istraživala dali je Pacoli davao mito Jeljcinu i njegovim saradnicima. Rusija je odbila da sarađuje u ovoj istrazi pa su optužbe odbačene zbog nedostatka dokaza. nakon toga Pacoli je proširio biznis na bankarstvo, osiguranje, zdravstvenu zaštitu i turizam a često ističe da je ponosan na sve što je učinio za Kosovo.

GOSPODAR KOSOVA OTKRIO KO STOJI IZA STRAŠNOG SUDA ZA SRBE Loviće naše građane po nalogu spoljnog CENTRA MOĆI, a dva generala su prva na spisku!

Drugi finansijer "nezavisnosti" Kosova je bivši čelnik partije "Samoopredeljenje"i jedan od finansijera terorističke OVK Fljorim Krasnići, koji se obogatio trgovinom oružjem u SAD. Vlasnik je kompanije "Kosova Steel Group", bivše fabrike auto delova "Zastava". Platio ju je dva miliona evra, iako je ta firma procenjena na pedeset miliona evra. Posluje u Crnoj Gori, u Ulcinju mu je sedište kompanije "Plava hidro pauer" i hotel "Dvori Balšića" a trebalo je da gradi i dve elektrane u Plavu. Američka televizija Pi-Bi-Es ga je u emisiji "Bruklinska veza" optužila da je u SAD sakupio trideset miliona evra za naoružanje terorističke OVK, onda oružije kupovao po prodavnicama u SAD i švercovao ga na Kosovo.

BEZOČNA ODLUKA ALBANACA Četvrtak je dan kada će Priština ponovo počiniti zločin nad svim Srbima! Ovo neće proći nekažnjeno!

Najmanje poznati finansijer "kosovske nezavisnosti" je trgovac nekretninama u SAD Hari Bajraktari, čija je žena Liza Milicaj prva Amerikanka albanskog porekla koja je izabrana na javnu odborničku funkciju u SAD. Poseduje više desetina zgrada na Menhetnu i u Jonkersu, osnivač je Nacionalnog albanskog američkog saveta u Vašingtonu i časopisa "Ilirija". Bio je sponzor Bila Klintona ali i republikanaca koji sa njim dele ideju o potrebi za "nezavisnošću Kosova". Održava bliske veze sa Eliotom Engelom, koj je trenutno predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD. Sa njim je uložio novac u izgradnju zgrade u Bronksu i koji mu je pozajmio za kupovinu stana u Njujorku.