Mihail Krasnoščenkov
In Insajder

Ruski diplomata, pripadnik UNMIK-a Mihail Krasnoščenko koji je teško povređen u utorak ujutru kada su ga pretukli albanski policajci iz Prištine, prilikom intervencije blizu Zubinog Potoka, trebalo bi da bude prebačen na dalje lečenje na VMA u Beogradu, najavio je danas dr Milan Ivanović, direktor KBC u Severnoj Mitrovici.

Mihail Krasnoščenkov

In Insajder

Mihail Krasnoščenkov, Foto: In Insajder

 

Ivanović je na protestnom skupu u centru Mitrovice rekao da je ruski diplomata tučen kundacima i udarcima glavom o vozilo i da je tom prilikom zadobio frakture kostiju lica i hematome.

ROSU, Kosovo policija

EPA

 

 

Ranije je Ivanović izjavio da je stanje ruskog diplomate stabilno ali da komplikacije nisu isključene.

Kosovo

Alo!

 

 

Sa druge strane, glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila izjavio je da je Krasnoščenko pušten na slobodu zbog diplomatskog imuniteta koji ima kao pripadnik UNMIK.-a.

Mihail Krasnoščenkov

In Insajder

 

 

 Tužilac je za portal Insajderi rekao da će od specijanog predstavnika na KiM Zahira Taina zvanično tražiti da ruskom diplomati bude ukinut imunitet kako bi protiv Krasnoščeka podigao krivičnu prijavu.

 

Komentari (1)

Vanzemaljac

30.05.2019 01:27

Mene su u policije stanici Savski Venac 2000 godine udarali metalnom sipkom u Vladu ,dok su mi ruke bile vezane lisicama za radiator !!! Preziveo sam jer se Bog umesao.rekli su da sam vanzemaljac jer nisu uspeli da me ubiju !pa mislim da nisu restoration da li je Russ vanzemaljac.vidim da Nije ,jer meni se sipka odbijala o glavu !!!