Kosovo
Alo.rs
Kosovo

Alo.rs

Kosovo, Foto: Informer

Jutros je sa KiM prema Beogradu, na veliki miting koji je zakazao predsednik Aleksandar Vučić, krenulo više od 7.000 Srba iz južne pokrajine, što čini gotovo 10% srpske populacije na Kosovu.

Pročitajte još:

 

Šiptarski policajci na administrativnim prelazima iz KiM prema centralnoj Srbiji namerno odugovlače i satima maltretiraju Srbe koji su krenuli na miting "Budućnost Srbije" u Beogradu!

Kako saznajemo, takozvana Kosovska policija čini sve kako Srbi sa KiM ne bi na vreme stigli u Beograd na skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koji je zakazan za 18 sati u Beogradu.

Kosovo

Alo.rs

Kosovo, Foto: Alo.rs

Prema našim saznanjima, oni namerno usporavaju prolazak desetina autobusa, detaljno ih pregledaju, pretresaju putnike, pregledaju svaku ličnu kartu, s očiglednom namerom da na taj način onemoguće Srbe sa KiM da na vreme stignu do Beograda.

Podsetimo, ispred Narodne skupštine u Beogradu danas će u okviru kampanje "Budućnost Srbije", biti održan skup sa kojeg će predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvati građane Srbije da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod, jer je jedinstvo, kako je ranije rekao, i borba za srpske interese, posebno na KiM, ali i u celom regionu, od presudnog značaja.

Jutros su na administrativnim prelazima Jarinje i Končulj ogromne gužve, desetine autobusa krenulo je prema Beogradu, a Srbi s KiM dolaze kako bi pružili bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću i vladi Srbije.

U Beograd su krenuli i Srbi iz Republike Srpske, koji takođe dolaze da podrže politiku mira i stabilnosti i da se suprotstave nasilju i fašizmu.

Kosovo

Alo.rs

Kosovo, Foto: Alo.rs