Fjora Brovina
screenshoot/Youtube
Fjora Brovina

screenshoot/Youtube

Fjora Brovina, Foto: screenshoot/Youtube

Članica parlamenta lažne države Kosova Fljora Brovina danas je iznela neosnovane i stravične optužbe kad je pokazala fotografiju za koju tvrdi da se na njoj navodno vide srpski vojnici kako siluju jednu Albanku tokom rata na Kosovu i Metohiji.

Pretragom spornih fotografija na Guglu otkriveno je da se radi o fotografijama koje se nalaze na stranim p*rno sajtovima na kojima piše da se radi o silovanjima u Iraku. 

Očigledno se radi o sajtu koji ima sadržaj koji prikazuje brutalne scene i silovanja, a na osnovu slika može se zaključiti da se radi o profesionalnim glumcima, koji na uniformama nemaju nikakve oznake, što nije bio slučaj sa srpksim vojnicima na Kosovu i Metohiji u spornom periodu.

Pročitajte još:

 

Brovina, koja je poslanica vladajućeg DPK-a nekadašnjeg vođe OVK Kadrija Veseljija, fotografiju je pokazala uoči sednice parlamenta lažne države na čijem dnevnom redu je nacrt rezolucije o navodnom genocidu koji su počinile srpske snage okom sukoba u pokrajini i predlog za osnivanje „državne komisije“ za formiranje neke vrste tribunala za Srbe.

Na fotografiji, koju je pokazala, vidi se grupa muškaraca u uniformama, a koji siluju devojku pored trojice vezanih muškaraca koji kleče i koji su prisiljeni da gledaju ovaj čin.

– Slika je otkrivena na foto-aparatu jednog srpskog vojnika i potvrđuje ovaj strašni zločin – tvrdi Brovina koja navodno nije saopštila više detalja o fotografiji kako bi zaštitila privatnost žrtve.

Parlament Kosova

AP

Parlament Kosova, Foto: AP

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas posle ove rasprave rezoluciju o „genocidu Srbije na Kosovu“.

Ridvan Tahiri iz kosovske Drenice, bivši vojnik Oslobodilačke vojske Kosova, je preko svog Facebook profila i hrvatskog portala Dnevno.hr ponudio nagradu za imena srpskih vojnika koji su 1999., u vrijeme najljućeg rata na Kosovu, silovali jednu njegovu sunarodnjakinju, prenose mediji.

 

Za ovaj slučaj javnost je doznala kada je u fotoaparatu jednog srpskog državljanina pronađena užasna fotografija silovanja.

“Kao što se vidi na slici, tri srpska vojnika silovala su ženu, a iza njih su se vidjele osobe na koljenima iza kojih je naoružani vojnik. Te zarobljene osobe su članovi obitelji nesretne žene. Slika je pronađena na aparatu srpskog vojnika”, kazao je Ridvan i dodao:

“Lično dajem 50.000 eura osobi koja bi mi otkrila imena i adrese ovih silovatelja. To je sve što trebam”, kazao je uznemireni Ridvan Tahiri.