Kosovo, KFOR
EPA
Kosovo, KFOR

EPA

Kosovo, KFOR, Foto: EPA

Protest je organizovan zbog nerešavanja problema sa snabdevanjem strujom, nastalog jer su višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice, piše radio KiM.

Da li Albanci namerno isključuju struju Srbima?

 

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

"Ovo je 12. dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel, doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku", rekao je jedan od učesnika protesta.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.