Kosovo, protesti
Profimedia
Kosovo, protesti

Profimedia

Kosovo, protesti, Foto: Profimedia

I dok Vlada Srbije i zvaničnici iz Beograda pozivaju Srbe da izađu na izbore i da glasaju za Srpsku listu, opozicija s druge strane poziva na bojkot. 

Ukoliko Srbi bojkotuju izbore, na vlast u njihovim sredinama će doći Albanci.

OVK teroristi

EPA

Od samog raspisivanja lokalnih izbora od strane Hašima Tačija, cilj Albanaca iz Prištine je da zavladaju u opštinama na Severu Kosova, kako bi ga kasnije dobili kao na tacni.

- Albanci će grupisati sve snage da na izborima pobede u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici kako bi demokratskim putem zavladali severom Kosova - otkrio je sagovornik iz Prištine.

Kosovska Mitrovica, godišnjica pogroma

Tanjug/Rade Prelić

Kosovska Mitrovica, godišnjica pogroma, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle tih reči jasno je zašto su nedeljni izbori i odluka za Srbe hoće li izaći ili ne na izbore odlučujuća bitka za sever Kosova.

Prema rečima CIK tzv. Republike Kosovo glasanje će biti organizovano na 86 biračkih mesta, a pravo glasa ima više od 58.000 birača, dok su 793 glasa odobrena putem pošte.

DONOSE ODLUKE SAMO AKO IM SE DOPADAJU Američki ambasador u Prištini prozvao Albance! Sasuo im istinu u oči, a onda opleo po ZAKONIMA koje sprovode!

Glasanje će pratiti predstavnici dve političke stranke, dve međunarodne misije, Evropske komsije, diplomatskih predstavništava, međunarodnih i lokalnih nevladinih organizacija, kao i petnaestak medija.

Uz to, registrovano je i 670 članova biračkih odbora.

TOTALNI PREOKRET! Madagaskar otkrio konačnu odluku po pitanju Kosova, odabrali su stranu!

Istovremeno, iz kosovske policije ističu da će u četvrtak održati sastanak na kojem će razmotriti sve mere koje će preduzeti kako bi obezbedili da izbori proteknu bezbedno.

- Zasad je izvesno da će na dan izbora biti angažovano više od četiri stotine policajaca - kaže Željko Bojić, regionalni portpartol kosovske policije za područje severa.

ROSU, Kosovo policija

EPA

ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je glasače da na lokalnim izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije glasaju za Srpsku listu.

AMERIKANCI SU SLALI UBICE NA KOSOVO Klintonovi specijalci iz pakla špijunirali srpsku vojsku i borili se na strani OVK: KDOM nije bila mirovna misija! Oni su ih snabdevali oružjem!

- Kada su u pitanju izbori za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, to nisu lokalni izbori ili izbori za personalna rešenja. To su izbori za Beograd ili Prištinu - izjavio je Marković Palma pozvao sve građane iz tih opština da masovno izađu na izbore u nedelju 19. maja i glasaju za kandidate Srpske liste.

- Albanci su uz savete nekih evropskih država i jedne velike države mislili da Srbi neće izaći na te izbore, zbog toga što nisu ukinuli takse, što je i dalje uslov za nastavak dijaloga. Na taj način su hteli da preuzmu opštine Severna Kosovska Mitrovca, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Evropa i dalje toleriše sve što kosovski Albanci rade mimo svih dokumenata i potpisa. Predlažem Evropskoj uniji da daju kosovskim Albancima viznu liberalizaciju, a mi ćemo autobuse i imaće za godinu dana njih pola miliona u svojim državama - dodao je on.

Prijem u Jagodini

Alo!

Prijem u Jagodini , Foto: Alo!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da izađu na izbore u nedelju 19. maja i glasaju za Srpsku listu.

Ukazujući da se albanska strana nada da će Srbi 19. maja biti lenji i podeljeni i posvađani, Đurić je poručio da "mi moramo da pobedimo za Srbiju".

LISTA BOGATAŠA KOJI MILIONIMA PLAĆAJU NEZAVISNOST KOSOVA Dvojicu znate, a treći je bio sponzor Klintonovih! Isplivale tajne veze!

- Mi tada branimo naše kućne pragove i pravo da to bude sprsko kao što je uvek bilo. Oni bi hteli da u Kosovskoj Mitrovici pobedi albanski kandidat Gondža Čauši. Neki nažalost su se i odavde našli da to podrže, kao ovi iz SZS - rekao je Đurić gostujući na televiziji Pink.

Marko Đurić

Tanjug/Dimitrije Goll

Marko Đurić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je ukazao da ovi izbori nisu takmičenje kao klasičnoj političkoj utakmici, kao u drugim delovima Srbije.

- Prema Albancima moramo da budemo jedinstveni i moramo svi da izađemo i da podržimo Srpsku listu, kao jedinu srpsku opciju tamo - naglasio je Đurić.

ALARMANTNO UPOZORENJE BRITANACA Velika Albanija će biti formirana ako EU hitno nešto ne preduzme! Ozbiljna pretnja po Balkan!

On je osudio najavu jednog od organizatora protesta "1 od 5 miliona", Marka Jakšića iz Kosovske Mitrovice, da će glasati za kandidata albanske partije, ocenjujući da to nije naivno.

ALBANCI SPREMAJU ZALIHE! Na Kosovu se tajno skladišti jedna OPASNA STVAR!

RAT SE SELI NA KOSOVO Najmoćnija Albanka sa Trampom spremila prevrat u Prištini - Haradinaj putuje, novi gospodar stupa na scenu

AMERIKA LUPILA PACKU SVOJIM LJUBIMCIMA Traže da iz tzv. Vlade izbace ratne zločince, ako to ne urade čeka ih STRAŠNI SUD!