PUTINOV SPECIJALAC ZA SIRIJU PREUZIMA PRIŠTINU!? Albanci poslali peticiju u Brisel, ruski vojnik sa Kosova vodiće glavnu reč u Evropi! (FOTO)

Prištinske nevladine organizacije, Institut za političke studije i Pokret FOL, uputili su otvoreno pismo Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u strahu da bi Rus Aleksej Kondratijev mogao biti izabran za izaslanika za Kosovo.

Vladimir Putin, Foto: EPA

Prema njihovom mišljenju, izvestilac SE za Kosovo bi trebalo da bude primer, neko od koga se traži da, kako kažu, govori o ljudskim pravima, demokratiji i vladavini zakona, kao i da priprema verodostojne izveštaje o situaciji na kosovskoj teritoriji.

"Po našem mišljenju, Aleksej Kondratijev nije prava osoba za taj posao. Njegovo imenovanje najverovatnije će dovesti do zamrzavanja odnosa između Kosova i Saveta Evrope, što će biti odlučujuće u odnosu na preko potreban pristup građana Kosova mehanizmima za zaštitu ljudskih prava", piše u pismu.

Pročitajte još

Potpisnici pisma smatraju da Kondratijev ne može da postane izvestilac za Kosovo zbog, kako navode, kršenja ljudskih prava i "ekstremnih predrasuda o Kosovu.

Aleksej Kondratijev je, tvrde, optužen za pokušaj otmice žene na Kosovu dok je služio kao pripadnik ruskog vojnog kontingenta u periodu od 1999. do 2000. godine i dodaju da je izbegao optužnicu tako što se vratio u Rusiju.

Navode da će izbor Kondratijeva imati "ozbiljne posledice" za, kako kažu, zajedničke napore na unapređenju ljudskih prava i demokratiju na kosovskoj teritoriji.

Kurti podivljao na Ramu zbog Beograda, Albanci kopaju sopstveni grob!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 13.11.2019. 16:47 Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, ponovo je danas kritikovao Albaniju i premijera Edi Ramu zbog učestvovanja na trojnom sastanku u Ohridu, posvećenom balkanskom "mini Šengenu" i poručio da je albanski premijer trebalo da sačeka formiranje nove prištinske vlade.

Protiv izbora Kondratijeva je i odlazeći šef kosovske diplomatije, Bedžet Pacoli, koji smatra da bi to ugrozilo, kako je kazao "nacionalnu bezbednost".

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Petar
  13/11/2019 - 17:48
  A da postave Vokera ili Kusnera ?! Oni bi vam odgovarali ??
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi