Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji
president-ksgov.net
Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

"Uvođenje sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije najvrednija je odluka naše države. Kada sam je predlagao bio je to direktan odgovor Srbiji na njeno ponašanje. Mi se nećemo potčinjavati Srbiji. Ne nameravamo da donesemo bilo kakvu odluka koja će državne lidere Kosova potčiniti Srbiji i Vučiću", rekao je Veselji i potvrdio manir prištinkih lidera da svakodnevno saopštavaju kontradiktorne stavove.

KRVAVA LICA, NAROD NA KOSOVU U SUZAMA Pogledajte kako su specijalci ROSU napali Srbe u Štrpcu! (FOTO, VIDEO)

Tako je nastavljeno potpuno ludilo u Prištini, a privremene pokrajinske vlasti i dalje otkazuju poslušnost centralnoj vlasti u Beogradu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije

Predsedništvo Srbije

Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije, Foto: Predsedništvo Srbije

Ova izjava, naime, usledila je nepun dan nakon što je Veselji, juče, rekao da takse treba suspendovati, jer taj zahtev dolazi iz SAD, čak i od američkog predsednika Donalda Trampa.

U intervjuu za Klan Kosova, Veselji je izjavio: "Ne treba da se protivimo SAD" i podsetio da je on posle pisma i zahteva predsednika SAD Donalda Trampa rekao da takse neće biti ukinute, već suspendovane na 120 dana.

"MOJE IDEJE O RAZGRANIČENJU SU PROPALE" Vučić o Kosovu: Nisam uspeo da im objasnim da je od emocija najvažnija realnost

Učesnici berlinskog samita, Hašim Tači i Ramuš Hardinaj, nisu se obraćali medijima, ali će, kako je dogovoreno, zajedno sa Veseljijem učestvovati na skupu u Parizu, gde će 1. jula biti održan sastanak o nastavku dijaloga sa Beogradom.

Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj je u intervjuu za nemački Velt, povodom predstojećeg skupa u Parizu, koji su predložili nemačka kancelarka i francuski predsedndik, kaže da bi bilo lepo da na taj sastanak budu pozvane i SAD kao, kako kaže, "garancija za dogovor ako želimo da ga postignemo".

BEOGRADU STIGAO ULTIMATUM GORI OD NACISTIČKOG! Albanci traže da im pored Kosova damo još delova naše zemlje!

Haradinaj istovremeno u ovom intervjuu tvrdi da su posredovanjem kancelarke Merkel i predsednika Makrona predstavnici Beograda i Prištine "vraćeni za sto".

"Mi smo zapravo obavezni da nastavimo dijalog. U početku to nije bilo jasno", rekao je on, uz zaključak da to nisu bili lagani razgovori.

AKO SE USVOJI MAKSIMALISTIČKI MODEL - TEŠKO NAMA! Ovo su sva 3 rešenja za Kosovo o kojima se priča!

"GOSPODAR KOSOVA" NASTAVLJA VERBALNI RAT Želi da napakuje Srbima krivicu za ratne zločine na Kosovu i Metohiji! Ovo je njegov sledeći potez!

HAŠIM IZVOLJEVA Tači ima bahate zahteve! Želi za sebe ove tri srpske opštine, a onda izjavio: Srbe i Albance danas deli čitava reka krvi!