Velika Albanija
Privatna arhiva
Velika Albanija

Privatna arhiva

Velika Albanija, Foto: Privatna arhiva

Kako navode iz diplomatskih izvora iz Brisela, Albanci su već angažovali pojedine lobi kuće kako bi u Berlinu i Francuskoj što bolje isposlovale stvari koje su njima bitne.

ŠEŠELJ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE NATO ima pakleni plan, ako uguraju Kosovo u UN, sprema se nova zamka za Srbiju

- Albanci su deo svog novca koji su do sada izdvajali za lobiranje u SAD preusmerili ka Evropi, jer su shvatili da im je neophodno da i tu dobiju što jači uticaj. Sigurno je da će i Srbija adekvatno odgovoriti na ovo - kaže izvor.

Ramuš Haradinaj i Emanuel Makron

Facebook

Ramuš Haradinaj i Emanuel Makron, Foto: Facebook

Da je u toku pravi lobi rat potvrdila je i posrednica u Briselskom dijalogu Federika Mogerini koja je zatražila od Beograda i Prištine da prestanu sa svim lobiranjima u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja.

Ove reči jasan su pokazatelj da se novi rat preneo u Evropu i da je najavom ulaska "velikih igrača" za okrugli što rat samo postao još jači i veći.

GOSPODAR KOSOVA OTKRIO KO STOJI IZA STRAŠNOG SUDA ZA SRBE Loviće naše građane po nalogu spoljnog CENTRA MOĆI, a dva generala su prva na spisku!

- Velike sile, kao što su Nemačka, Francuska, Amerika je tu odavno, sve aktivnije učestvuju u pregovorima oko Kosova i nije onda čudno što se Albanci i Srbi odlučuju za lobiranje - kaže izvor.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron

Tanjug

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron, Foto: Tanjug

Zbog svega toga, pravo je pitanje kako će Beograd i Priština ubuduće pregovarati, kao i ko će sedeti za stolom sa srpskim i kosovskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, pošto je prilično izvesno da to više neće biti aktuelna šefica EU diplomatije Federika Mogerini, i da li sve ovo znači "hvatanje zaleta" pred finalni sporazum koji bi, prema nekim spekulacijama, ove godine mogao biti postignut.

Nakon skupa u Parizu treba očekivati novi format, a ono što bi moglo da se desi jeste grupisanje tema oko kojih će se efikasnije razgovarati i koje će se brže rešavati. Nije isključeno ni da dođe do formiranja novog tima koji bi predstavljao EU.

- Albanci su svojim lobistima pored ostvarivanja što bolje pozicije za Prištinu zadali zadatak da "porade" na pitanju brisanja granica između Kosova i Albanije - kaže nam naš izvor.

ALO! RAZOTKRIVA PODMUKLU IGRU ŠIPTARSKE CRNE TROJKE Tači, Haradinaj i Veselji lobiraju u Hagu, Srbima spremaju nešto najpakosnije do sada!

ALBANAC PLJUNUO NA SRPSKE SUZE Priština kreće u novi prljavi napad: "Vaš genocid će postati stvarnost"

PRIŠTINA UNOVČILA OBMANE Sve Albanke koje prijave da su ih silovali Srbi dobijaju doživotnu penziju: Masovno se prijavljuju, od laži napravili unosan BIZNIS!