Stiven Majer
Youtube printscreen
Stiven Majer

Youtube printscreen

Stiven Majer, Foto: Youtube printscreen

* Majer smatra da i Srbija i Kosovo moraju da naprave ustupke

* Prema njegovom mišljenju, rešenje je podela teritorije Kosova

* Dodaje i da Preševska dolina mora takođe biti tema, a u nekoj daljoj budućnosti možda i Republika Srpska

Majer, koji ima 23 godine iskustva rada u CIA, gde je bio i zamenik šefa radne grupe za Balkan tokom rata u Bosni, smatra da i Srbija i Kosovo moraju da naprave ustupke, a da velike sile da se ne mešaju.

- Briselski sporazum je mrtav i ako Beograd i Priština žele napredak, moraju jasno da poruče velikim silama da se ne mešaju - rekao je on i dodao da je Kosovo već na neki način "zamrznut konflikt".

Prema njegovom mišljenju, rešenje je podela teritorije Kosova, čije bi severne teritorije trebalo da pripadnu Srbiji.

"JOŠ MOŽE DA SLUŽI" Profesor Trifković otkrio kako je Zaev preživeo na vlasti, jedna od najvećih afera ga NIJE NI DOTAKLA!

"VREME JE DA STAVIMO TAČKU" Americi se pridružile 4 DRŽAVE, izdali saopštenje kojim udaraju U SRCE SRBIJE! Skot kreće u napad!

- Mislim da po konačnom sporazumu, oblast severno od Ibra mora da pripadne Srbiji. I mislim da će Srbiji biti ekstremno teško, ako ne i nemoguće, da povrati ostatak Kosova i Metohije - naveo je Majer.

Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

On smatra da bi Ujedinjene nacije trebalo da se pobrinu i za preseljenje Srba iz srpskih zajednica južno od Ibra, ukoliko ne žele da žive pod kosovskom vlašću, kao i za zaštitu svetinja.

KAKO CRKVA MOŽE DA BUDE SRPSKA? Enver Hodžaj pleni imovinu SPC, otima Dečane, Gračanicu, Pećku patrijaršiju...

Takođe, on smatra i da "ako se potegne pitanje oblasti severno od Ibra, Preševska dolina mora takođe biti tema, a u nekoj daljoj budućnosti možda i Republika Srpska".

Majer smatra da će ako se Priština i Beograd dogovore, to na kraju zadovoljiti i Evropsku uniju, a ako Vašington bude poštovao odluku, onda će to učiniti i Moskva i obrnuto.

Ozloglašeni srpski kriminalac pobegao iz zatvora! Preskočio zid od PET METARA, policijski helikopter nadleće oblast!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 11:48 Za odbeglim zatvorenikom traga veliki broj policajaca. Nemačka policija, Foto: Profimedia * Srbin Aleksandar Erceg (42) pobegao iz zatvora u Nemačkoj * Preskočio zid visok oko pet metara * Srbin je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda, krađe i teške pljačke Aleksandar Erceg (42) je u četvrtak uveče pobegao iz zatvora u Bohumu.

Ipak, on ističe da se Americi neće dopasti dogovor o promeni granica jer Vašington govori da to dovodi do rata, a ukazao je i na to da Vašington na Kosovu "povlači konce" već dve decenije.

BOCAN-HARČENKO RAZOTKRIO PRLJAVE PLANOVE ZEMALJA "KVINTE" Zapad nastoji da još jednom okrivi Beograd, a evo i zašto! Dijalog sa Prištinom moguć je samo na JEDAN NAČIN!

- Na eventualno protivljenje (promeni granica) uzvraća se ovako: Vidite, vaš način nije upalio. Povlačimo konopac od 1999. i još nema rešenja - rekao je on i dodao da je moguće menjati granice bez rata.

"SRBIJA SE PLAŠI RATA" Brutalna provokacija Albanaca, Haradinajev ministar vrišti: Opekli ste se NA KOSOVU!

Što se tiče uloge Evropske unije u kosovskom problemu, on je rekao da je vođstvo EU iscrpljeno i da ona nije moćna kao nekada.

Bonus video

Helikopter na Novom Beogradu

 

Komentari (1)

Stojadin

16.08.2019 17:06

Super. Sve ste lepo objasnili, samo nam nije jasno zašto će Albanci poludeti?!