Špend Ahmeti
screenshoot/Twitter
Špend Ahmeti

screenshoot/Twitter

Špend Ahmeti, Foto: screenshoot/Twitter

Gradonačelnik Prištine i predsednik Socijaldemokratske stranke (PSD) Špend Ahmeti (Shpend Ahmeti) podneo je danas ostavku na funkciju predsednika ta stranke.

Najavio je da se više neće kandidovati ni za jednu poziciju unutar tog političkog tela zbog "preuzimanja odgovornosti za loš izborni rezultat", preneo je danas portal KoSSev.

Kako je navedeno, Ahmeti je u objavi na Fejsbuku napisao da je Predsedništvo te stranke raspravljalo o izbornim rezultatima da "ne upiru prst na bilo koga pojedinačno", jer su "svi odgovorni za donete odluke", ali da je ipak najveća odgovornost na njemu kao predsedniku stranke.

Priština, Albanci, Kosovo

EPA

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: EPA

- S obzirom na to da statut PSD takođe zahteva da se izbori održe posle izbora za Skupštinu Kosova, danas sam zatražio od Skupštine PSD da održi vanredne izbore za sve rukovodeće strukture partije, počevši od predsednika. To nam omogućava da kolektivno razmislimo i preuzmemo odgovornost kao partija. Ovaj predlog je jednoglasno odobren i od danas će PSD imati novog predsednika i novi odbor. Odbor će potom glasati za novo predsedništvo i druge rukovodeće pozicije u partiji - istakao je Ahmeti u objavi na Fejsbuku, naveo je RTK2 a preneo portal KoSSev.

On je naglasio je da se neće kandidovati ni za jednu poziciju unutar stranke, zbog "preuzimanja odgovornosti za rezultate izbora", a kao glavni razlog navodi njegovu "glavnu i jedinu obavezu prema opštini Priština".

- Od sada nadalje i do kraja mog mandata, u opštini Priština neću preduzimati dalje angažovanje u bilo kojoj drugoj instituciji i u potpunosti ću se fokusirati na ispunjavanje obećanja datih u 2017. godini - kazao je Ahmeti.

Priština

Alo!/ Dejan Briza

Priština, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Par sati nakon objave Ahmetija, PSD je dobio novog predsednika Dardana Molićaja (Dardan Molliqaj), koji je izabran sa 83,7 odsto glasova od 227 prisutnih delegata te stranke, prenosi prištinska Koha.

Kako se navodi u saopštenju PSD-a na tom sastanku je glasano da se poveća broj članova Upravnog Odbora na 156 a zatim su predloženi i izglasani novi članovi tog tela.

Ahmeti je novom predsedniku i novim upravnim organima poželeo uspeh u daljem radu, prenosi portal KoSSev.