Ramuš Haradinaj
B.A.
Ramuš Haradinaj

B.A.

Ramuš Haradinaj, Foto: B.A.

Premijer tzv države Kosovo Ramuš Haradinaj imenovao je Adrijanu Hodžić, glavnu izvršnu službenicu opštinske administracije severna Mitrovica, za ministarku administracije lokalne samouprave. Ona će zameniti funkcionera Srpske liste Ivana Todosijevića koji je do pre nekoliko dana rukovodio ovim resorom.

Pročitajte još:

 

- Za ministarku za administraciju lokalne samouprave imenovao sam Adrijanu Hodžić koja se ističe svojom predanošću za dobrobit svih građana Kosova. Njen doprinos stvaranju mostova komunikacije i poverenja između zajednica na Kosovu je široko poznat, naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Ramuš Haradinaj

EPA/Ronald Zak

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Ronald Zak

Ivan Todosijević je na obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu rekao da je povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak.

- Upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovu i Metohiju, rekao je tada Todosijević.