VEĆINA KANAĐANA NE ODOBRAVA DEMONSTRACIJE: Antivakseri ostali u velikoj manjini
EPA-EFE/Andre Pichette

Tokom protesta u Otavi, glavnom gradu Kanade, bilo je scena koje su u suprotnosti sa reputacijom Kanađana kao ljubaznih ljudi koji poštuju pravila.

Hiljade demonstranata su namerno blokirale saobraćaj oko brežuljka na kojem se nalazi zdanje parlamenta, neki su urinirali, parkirali se i igrali nagi na platou nacionalnog spomenika Neznanom vojniku, neki su nosili obeležja i zastave sa kukastim krstovima, prenosi AP.

Bajden želi da kontroliše ruske rakete - Alo.rs

Premijer Žastin Trudo nazvao je demonstrante u Otavi "marginalnom manjinom" i rekao da oni zasipaju "dezinformacijama i lažima društvene mreže, afirmišu teoretičare zavere, govore o nekakvim mikročipovima i Bog zna šta još iz tog oskudnog i banalnog repertoara".

Organizatori, uključujući i jednog koji je zastupao belačke rasističke stavove, prikupili su milione za proteste protiv obavezne vakcinacije nazvane "konvoj kamiona slobode'', a koje su podržali, između ostalih, bivši predsednik SAD Donald Tramp i vlasnik kompanije Tesla milijardera Ilon Mask.

Naše glavne zahteve Zapad već dugo ignoriše, ali mi smo i dalje otvoreni za pregovore - Alo.rs

Premijer Trudo i njegova porodica prebačeni su na nepoznatu lokaciju tokom protesta, u međuvremenu je dvoje njegove dece bilo pozitivno na kovid, a jučerašnje testiranje je pokazalo da je i on zaražen.

Manji, ali i dalje značajan broj demonstranata ostao je na ulicama i danas, ali njima je gradonačelnik Otave Džim Votson poručio: "Imali ste svojih 5 minuta. Vreme je da krenemo dalje i vratimo naš grad onima koji u njemu žive".

DNR očekuje vojnu pomoć i drugih država, ne samo Rusije! - Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading