"KORONU SMO POBEDILI VAKCINACIJOM" Norveška ukinula skoro sve mere
Foto: Shutterstock

Norveška je u decembru ušla u delimično zaključavanje zbog borbe protiv omikron soja kovida 19 koji se brzo širi, ali većina tih mera više nije potrebna, saopštila je Vlada Norveške.

''Čak i ako se mnogo više ljudi zarazi, manje je onih koji su hospitalizovani. Dobro smo zaštićeni vakcinama. To znači da možemo da ublažimo mnoge mere čak i kada stopa infekcija brzo raste“, naglasio je Store na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Evropska država ukinula sva ograničenja vezana za koronu - Alo.rs

Kako je precizirano, restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol posle 23 časa, rad od kuće više neće biti obavezan, a trenutno ograničenje od 10 posetilaca u privatnim kućama biće ukinuto.

I dalje će se insistirati na osnovnim merama socijalnog distanciranja, koje podrazumevaju najmanje metar odstojanja prilikom kontakta i nošenje maske za lice u zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada.

Najava norveške Vlade je usledila nakon sličnih odluka susedne Danske i drugih evropskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Irska i Holandija, koje su ublažile ili uklonile mere poslednjih nedelja, u pokušaju da se vrate normalnom društvenom funkcionisanju, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading