UMRO NAJPOZNATIJI ANTIVAKSER Hvalio se da ide bolestan među ljude - nije verovao u koronu do poslednjeg daha!
Printcreen

Mauricio Burati je svojim antivakserskim stavovima stvorio oko sebe bazu pratilaca, a bio je regularan u uključivanjima na italijanskom radiju "Zanzara" gde je delio svoje teorije i mišljenja. Nakon što se razboleo, hvalio se na radiju da "širi kugu" nakon što je namerno išao sa povišenom temperaturom u supermarket bez maske.

Odbijao je savete lekara, ali i da se testira pošto je verovao da štapić za uzimanje brisa izaziva virus. U jednom od svojih poslednjih javljanja na radiju, rekao je da će napustiti Italiju i potražiti azil u Koreji ili Turskoj kako bi izbegao da ga "nateraju da primi vakcinu".

Otišao je u bolnicu tek kada su ga voditelji i njegovi fanovi naterali da ode, ali je do samog kraja odbijao da veruje da je u pitanju korona virus i nisu mu posustala antivakserska uverenja. Takođe, odbio je da ode u bolnici u svom rodnom gradu "jer su tamo komunisti kojima ne veruje", pa je otišao da se leči u Veroni. Umro je nakon 22 dana na intenzivnoj nezi. Imao je visoku temperaturu i intubirali su ga kada je prestao da reaguje na bilo kakve terapije.

Inače, Burati je pre nego što se razboleo, bio redovan na protestima antivaksera i žestoki protivnik zelene kovodi propusnice zbog koje su svi italijanski fizikalci morali da se vakcinišu ili pokažu dokaz postojanja antitela. Radio je kao mehaničar, ali je posao izgubio zbog svojih antisemitskih teorija zavera koje je javno iznosio.

Nakon vesti o njegovoj smrti, jedan od voditelja radja "Zanzara" David Parenco, rekao je: "Počivaj u miru gde god da si, stari teoretičaru zavera. Samo se nadam da će tvoja priča poslužiti kao primer svima onima koji i dalje sumnjaju u efikasnost vakcina".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading