"PRED VAMA JE ZIMA TEŠKE BOLESTI I SMRTI" Burni komentari nakon poruka Bele kuće za vakcinisane i nevakcinisane
Rina

Amerika je zemlja koja prednjači i u kampanji za vakcinisanje, ali i u merama koje namerava da sprovede prema onima koji odbijaju da se vakcinišu. Ipak, jedno upozorenje Bele kuće izazvalo je dosta negativnih komentara ne samo u online sferi. Naime, nedavno su stigle dve poruke iz bele kuće.

Poruka za vakcinisane glasila je: "Ako ste vakcinisani, uradili ste pravu stvar i prebrodićemo ovo zajedno". Druga poruka, namenjena nevakcinisanima, glasila je ovako: pak, poruka za nevakcinisane je poruka koja je sporna: "Pred vama je zima teške bolesti i smrti - za vas, vaše porodice i bolnice koje ćete uskoro možda preplaviti".

I praktično svi komentari koji su stigli na ovakvo saopštenje iz Bele kuće bili su negativni. Desno orijentisana, mlada američka autorka Ešli Sent Kler napisala je: "Dobro jutro svima, osim Beloj kući, koja poručuje da će nevakcinisani uživati u 'zimi teške bolesti i smrti'". Njena koleginica iz Njujork Magazina Olivija Nazi se pita kome je namenjena ova poruka i kaže da nevakcinisane trakvim stavovima neće ubediti.

Šef osoblja Bele kuće Ronald Klain je reagovao baš na ovakav stav i rekao "istina je istina", poručujući zapravo da je ovo jedan od pravih načina da se motivišu oni koji se do sada nisu vakcinisali. Pojedini britanski mediji nazivaju ovakvo saopštenje Bele kuće "morbidnim" dok kongresmenka iz Teksasa, republikanka Čip Roj, tumači to tako da oni zaslužuju da umru, misleći na nevakcinisane.

Bajdenova admisitracija od trenutka kada se pojavila vakcina i kada je počela kampanja za vakcinaciju prešla put od nuđenja stimulacija onima koii još nisu odlučili da se vakcinišu do ovih poslednjih moglo bi se reći čak i pretnji. Rojters o tome donosi članak da je pređen put od juna meseca kada je nuđeno besplatno pivo za sve ako procenat vakcinisanih pređe 70 odsto. U julu je  nuđeno 100 dolara za one koji se vakcinišu, u septembru je nametnuta vakcinacija za zaposlene u federalnim službama, za medicinske radnike i velike kompanije, a u decembru smo došli do smrti i bolesti za nevakcinisane.

Statistika pokazuje da je u SAD vaakcinisano oko 61,5 odsto građana. U Danskoj je taj procenat 96,2, u Irskoj je vakcinisano 93,4 odsto građana, a u Portugalu 92,5.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading