UVODE SE PRAVILA ZA PROTESTE Luksemburg odredio obavezne rute za demonstrante
Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Premijer Ksavijer Betel najavio je sankcionisanje svakog narednog nasilja i nereda i apelovao na sve demonstrante da ne napuštaju određene rute.

Betel je pozvao sve koji se protive vladinim merama protiv Kovid-19 da ne učestvuju u protestima koji podstiču mržnju i nasilje.


Do ovakve reakcije vlade u Luksemburgu dolazi nakon haotičnih scena u kojima su prošle subote demonstranti protiv kovid mera izazivali incidente napadajući građane, novinare i oštećujući božicne pijace i drugu privatnu i javnu imovinu u gradu Luksemburgu.

Protesti su najavljeni i za sledeći vikend, a vlada Luksemburga upozorava da će svi koji ne budu poštovali dozvoljene rute i izazivali incidente biti identifikovani i kažnjeni.

Premijer Luksemburga je građanima koji i dalje sumnjaju u postojanje Kovid-19 i potrebu za merama zaštite poručio da kovid-19 nije smo grip, da ljudi umiru svaki dan i da je vakcina najbolji izlaz.

”Vaše je pravo da ignorišete ove činjenice i imate drugačiji pogled, ali vaše mišljenje ima direktan uticaj na naše društvo. Oni koji seju sumnju u ljudske umove napadaju stubove našeg društva“, poručio je Betel.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading