HAOS NA BERZI ZBOG OMIKRONA Vlada panika zbog novog soja, a pojedinci zadovoljno trljaju ruke
Foto: Shutterstock

Kriptovaluta pod nazivom omikron (OMIC) skočila je na istorijski rekord u trenutku kad čitav svet strepi od istoimene nove varijante kovida 19.

Omikronov OMIK token koji osim imena nema nikakvu drugu vezu sa virusom, dosegao je najviši maksimum od 689 dolara tokom azijske trgovačke sesije u ponedeljak ujutru.

Nakon toga ja uzleteo još 200 odsto u danu i neverovatnih 945 odsto od subote kada se trgovao na nivou od oko 65 dolara, prenosi T portal.

Token nosi isto ime kao i nova varijanta kovida 19 koja je prvi put otkrivena u Južnoafričkoj Republici u utorak. Svetska zdravstvena organizacija nazvala je soj B.1.1.529.

Kritičar kriptovaluta sa Tvitera, “Mister Vejl”, komentarisao je da je ogroman skok cene omikrona znak da je tržište u “džinovskom balonu”. U prevodu – ulaže se bez preterane veze sa stvarnim fundamentima. A to se obično završava loše.

 

 

Omikron je nedavno predstavljen kao decentralizovani protokol rezervne valute koji radi na itirijum sloju-2 mreže Arbitrum. Njegov izvorni OMIC token podržan je sa nekoliko konkurentskih oblika kripto imovine uključujući USD koin.

Njime se može trgovati samo na decentralizovanoj berzi Suši svop, gde je promet za OMIK/USDC par u poslednja 24 sata iznosio 454.000 dolara.

Komentari (0)

Loading