GRČKA PRELOMILA Nova anti kovid pravila za decu od 5 do 11 godina
Tanjug

U Grčkoj deca uzrasta od 5 do 11 godina moraće da pokažu dokaz o negativnom testu na korona virus, kako bi im se dozvolilo da uđu u zatvorene prostorije za zabavu i razonodu, gde je pristup osobama koje nisu vakcinisane ograničen, rekao je danas portparol vlade Janis Ekonomu.

Rešavajući zabunu koja se pojavila tokom vikenda u vezi sa merama ograničenja za nevakcinisane tinejdžere uzrasta od 12 do 17 godina, a koji imaju mogućnost da se vakcinišu uz saglasnost roditelja, Ekonomu je za TV Antena rekao da oni moraju da pokažu negativan brzi test, koji je urađen do 48 sati ranije pre nego što žele da uđu u zatvorene prostorije.

Kako navodi atinski dnevnik „Katimerini“, nove mere ograničenja za nevakcinisane osobe stupile su na snagu u ponedeljak, koje im zabranjuju pristup mnogim zatvorenim prostorijama ili zahtevajuju stroga prethodna testiranja.

Komentarišući otvaranje nove školske godine, Ekonomu je rekao da je, od oko 800.000 testova koje su učenici uradili pre ponovnog otvaranja škola, samo 1.000 do 1.500 njih je bilo pozitivno.

U međuvremenu je Uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila da će deca uzrasta od četiri godine i starija, takođe morati da imaju dokaz o negativnom testu na korona virus kako bi se ukrcali na bilo koji domaći ili međunarodni let.

Komentari (0)

Loading