U AZIJI KORONA DIVLJA Tokio, Tajland i Malezija beleže rekordan broj zaraženih
EPA

Broj slučajeva porastao je i u Sidneju gde je policija ogradila poslovnu četvrt kako bi sprečila protest protiv strogog zatvaranja koje će trajati do kraja avgusta, preneo je portal Index.

Policija je zatvorila železničke stanice, zabranila taksijima da dovoze putnike u centar grada i rasporedila hiljadu svojih pripadnika koji će postavljati kontrolne punktove i terati demonstrante.

Vlada Novog Južnog Velsa izvestila je o 210 novih infekcija u Sidneju i okolnim područjima.

Tokijska vlada objavila je da je u poslednja 24 sata zabeleženo 4.058 novih slučajeva, po prvi put više od 4.000 novozaraženih u tom području.

Organizatori su prijavili 21 novi slučaj povezan sa Olimpijskim igrama. Od početka Olimpijskih igara 1. jula ukupno je zabeležen 241 slučaj.

U AZIJI KORONA DIVLJA Tokio, Tajland i Malezija beleže rekordan broj zaraženih

EPA/HAKON MOSVOLD LARSEN

 

Dan ranije produženo je vanredno stanje u Tokiju do kraja avgusta. Vanredno stanje, takođe, je uvedeno za tri prefekture blizu Tokija i zapadnu prefekturu Osaku.

Malezija, jedno od žarišta pandemije, danas je prijavila 17.786 slučajeva koronavirusa, što je rekordan broj.

Više od 100 ljudi okupilo se u središtu glavnog grada Kuala Lumpura izražavajući nezadovoljstvo vladinim merama. Oni su zatražili od premijera Muhjidina Jasina da podnese ostavku.

Demonstranti su nosili crne zastave i držali plakate na kojima je pisalo "Kerajaan Gagal" (propala vlada) - haštag koji je već mesecima popularan na društvenim mrežama.

Tajland je zabeležio rekordnih 18.912 zaraženih i 178 smrtnih slučajeva.

Vlada navodi da na delta varijantu otpada više od 60 odsto slučajeva, dok je u prestonici Bangkoku zabeleženo 80 odsto svih novih slučajeva.

Kina se pak bori s delta varijantom u istočnom gradu Nanđingu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading