OVA ZEMLJA UVELA RADIKALNE MERE Nema otvaranja granica dok se ne ostvari zacrtani plan borbe sa virusom!
Alo

Australijski premijer Skot Morison najavio je četvorostepeni plan kojim bi se ublažila ograničenja zbog korona virusa, i poručio da će zemlja morati da vakciniše 80 odsto odraslog stanovništva pre nego što razmotri ponovno otvaranje granica, javlja Rojters.

Australija se bori sa pandemijom kovid 19 mnogo bolje nego mnoge druge razvijene zemlje, sa nešto više od 34.000 slučajeva i 924 smrtnih ishoda bolesti.

To je pre svega rezultat zatvaranja granica, lokalnih karantina i visokog poštovanja mera javnog zdravlja, ali je vakcinacija u zemlji dosta spora, i samo je 18 odsto odrasle populacije do sada potpuno imunizovano.

Premijer nije izneo konkretnije detalje plana, ali je izrazio uverenje da bi faza B, potpuna vakcinacija 70 odsto stanovništva, mogla biti realizovana do kraja godine.

Sidnej i njegova okolina u australijskoj državi Novi Južni Vels su trenutno pod višenedeljnim strogim zatvaranjem koje će trajati najmanje do kraja avgusta.

Tom merom vlasti pokušavaju da se izbore sa visoko zaraznom delta varijantom virusa od koje je u novom talasu sa podacima u poslednja 24 časa obolelo 3.190 osoba.

Delovi susedne savezne države Kvinslend počinju trodnevno vanredno zatvaranje nakon što je država zabeležila šest novih slučajeva delta soja.

Komentari (0)

Loading