UŽASNE SCENE SA TAJLANDA Bolnice prepune, lekari obolele od kovida leče na parkinzima, vakcinacija nedopustivo spora!
EPA

Zbog pogoršanja epidemije, lekari moraju da vraćaju teško obolele slučajeve zaraze Kovidom-19, piše "Gardijan".

Tajland je dobijao pohvale zbog svog uspešnog odgovora na epidemiju prošle godine, kada je održavao najniži broj slučajeva na svetu, međutim gnev javnosti raste zbog spore kampanje vakcinacije.

Za oko četiri meseca, od kako je krenuo novi talas Kovid-19, smrtni slučajevi u zemlji porasli su sa 100, na 4.146. Samo u utorak, prijavljeno je 14.150 novozaraženih i 118 preminulih od Kovida-19.

Vladi se zamera što nije uvela policijski čas pre nekoliko meseci kada je broj slučajeva bio manji. Razna ograničenja uvedena su 12. jula u visoko rizičnim oblastima, kao što je prestonica Bangkok.

U ponedeljak su stotine akademika i medijskih radnika objavili zajedničku izjavu u kojoj pozivaju na veću transparentnost u vezi sa ugovorima o vakcinama, uključujući detalje o tome ko je primio koju vakcinu i kada.

Izjava je usledila nakon što je u javnosti procurelo pismo AstraZeneke, koja je rekla da će Tajlandu isporučiti 6 miliona doza vakcina mesečno, što se ne poklapa sa vladinom izjavom da bi trebalo da primi 10 miliona doza.

Oko 5 odsto stanovništva Tajlanda potpuno je vakcinisano, dok je 17 odsto primilo jednu dozu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading