ŽUČNA RASPRAVA U BUNDESTAGU "Ne mogu da odbacim mogućnost obavezne vakcinacije za sva vremena!"
EPA

To pitanje je podelilo čak i pripadnike Hrišćansko-demokratske unije kacelarke Merkel, preneo je AP.

Armin Lašet, kandidat koji bi trebalo da zameni Angelu Merkel, rekao je da se zasad protivi bilo kakvim formalnim ili neformalnim zahtevima vezanim za vakcine.

"Ne verujem u obavezne vakcinacije i ne verujem da bi trebalo da vršimo indirektni pritisak na ljude da se vakcinišu“, rekao je on u intervjuu nemačkoj televiziji ZDF.

I drugi zvaničnici sličnog su mišljenja.

EPA

 

Guverner Baden-Virtemberga Vinfrid Krečman, član Zelenih, primetio je da bi delta varijanta i druge koje bi mogle da se pojave mogle da učine zahteve za vakcinacijom privlačnijim.

On je istakao da ne može da odbaci mogućnost obavezne vakcinacije za sva vremena.

"Naravno da su nam potrebni podsticaji da bismo postigli najveću moguću stopu vakcinacije", rekao je Marko Bušman, vođa parlamentarne grupe Slobodnih demokrata za novinsku grupu Redaktions Necverk Dojčland.

Ipak, rekao je on, ako je istina da nevakcinisani ljudi koji su testirani ili su se oporavili od virusa ne predstavljaju veću opasnost od vakcinisanih, nametanje takvih ograničenja nevakcinisanima predstavljalo bi kršenje njihovih osnovnih prava.

Rolf Mucenih, šef poslaničke grupe Socijaldemokrata, rekao je za Redaktions Necverk Dojčland da bi političari trebalo više da se fokusiraju na vakcinaciju građana koji to žele nego na kažnjavanje nevakcinisanih.

Komentari (0)

Loading