NAJAVA NOVIH RESTRIKCIJA Delta soj se širi Grčkom, građani u strahu

Tanjug/Alo/V.P. | Korona 07.07.2021 08:31

Kako prenose grčki mediji, samo na jednoj zabavi u poznatom bič baru u Atini, zaraženo je stotinak mladih, najavljene su nove restrikcije.

EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Broj novih slučajeva koronavirusa u Grčkoj naglo raste, a zarazniji delta soj širi se velikom brzinom naročito među mladima.


Kako prenose grčki mediji, samo na jednoj zabavi u poznatom bič baru u Atini, zaraženo je stotinak mladih, prenose grčki mediji.Zbog toga su najavljene nove restrikcije. Od sutra svi kafići, restorani, barovi i klubovi moći će da rade samo ako imaju obezbeđena mesta za sedenje.

U poslednja 24 sata registrovano je 1.797 novozaraženih, od kojih više od 1.000 u širem regionu Atike, a preminulo je osam pacijenata. Na respiratoru je 168 pacijenata.

Zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardijas upozorio je da je u poslednih 10 dana prosečna starost novozaraženih 27 godina i da se 32 odsto njih najverovatnije zarazilo na skupovima na otvorenom."Zarazniji Delta soj možda je postao dominantan i širi se Grčkom", rekao je on i pozvao građane da se vakcinišu.

Kako je dodao, zabeležen je veliki skok u broju slučajeva koji su se od 28. juna skoro utrostručili. "Vakcinišite se odmah. Posebno mlađa generacija treba da zaštiti svoje roditelje i druge starije", rekao je on za grčku nacionalnu televiziju ERT.
 

Expand player
Pogledajte više