RUSKA CRKVA Ko se ne vakciniše, ispaštaće do kraja života
EPA/Tolga Bozoglu

 

Ovo je na televiziji Rusija 24 rekao mitropolit volokolamski Ilarion, šef odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije.


"Stalno se suočavam sa takvim situacijama kada ljudi dolaze kod sveštenika kako bi se pokajali jer nisu vakcinisali sebe ili svoje najmilije i da su postali nesvesni uzrok smrti ljudi. Dođu i kažu: „Kako sada mogu da živim sa ovim?“ A čak mi je teško da kažem kako sada da živim sa ovim. Ceo život moraš da se iskupiš za savršeni greh“, primetio je Ilarion


Prema njegovim rečima, važno je misliti ne samo o sebi, već i o onima oko sebe. Čak i sa blagim tokom koronavirusa, osoba može ostati nosilac bolesti, naglasio je Ilarion.

Istovremeno, ranije su neki ruski sveštenici tvrdili da su infekciju koronavirusom izmislili oni koji su zainteresovani za kampanju protiv vakcinacije.

U Rusiji, donedavno, crkve nisu bile zatvorene: čak ni sa vrhunskim podacima o učestalosti koronavirusa. Verske povorke održane su u regionima zemlje, u njima je učestvovalo hiljade nevakcinisanih građana.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading