Češka donela novo pravilo, po povratku sa letovanja obavezno testiranje za nevakcinisane
Foto: Pixabay

 

Prema novim merama, svi stanovnici Češke koji su putovali u inostranstvo, sa izuzetkom onih koji su potpuno vakcinisani ili onih koji su se oporavili od bolesti u poslednjih šest meseci, moraće da se testiraju, a poslodavci ne smeju da dozvole zaposlenima povratak na posao bez negativnog testa, prenosi Rojters.

Vojteh je takođe rekao da je vlada umesto zabrana putovanja, donela stroge preporuke stanovništvu za oko 18 zemalja sa najvećim rizikom od infekcija, uključujući Rusiju i Brazil.

Češka donela novo pravilo, po povratku sa letovanja obavezno testiranje za nevakcinisane

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Ovo su prve od dodatnih mera kojima češka vlada pokušava da zaustavi zarazniju delta varijantu koronavirusa koja je sada pogodila ovu zemlju, pošto je juče prijavljena 151 nova infekcija kovid 19.

To je mnogo manje nego što je bilo na vrhuncu pandemije, ali je i treći uzastopni rast slučajeva na nedeljnom nivou, što signalizira da su infekcije ponovo u usponu.

Cceška koja ima 10,7 miliona stanovnika je do sada primenila 8,24 miliona doza vakcina protiv kovid-19, a 3,28 miliona ljudi je u ovom trenutku potpuno imunizovano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading