MOSKVA PRVA NA SVETU UVELA OBAVEZNU VAKCINACIJU Radnici ovih sektora moraju što pre da prime cepivo
EPA

 

Šef moskovskog odseka Ruske službe za zaštitu javnog zdravlja i potrošačkih prava (Rospotrebnadzor), Elena Andrejeva postavila je rukovodiocima organizacija zadatak da što pre vakcinišu 60 odsto zaposlenih.

Ona je precizirala da do 15. jula zaposleni treba da prime prvu dozu vakcine, a do 15. avgusta drugu.

To se pre svega odnosi na zaposlene u uslužnom sektoru, trgovini, ugostiteljstvu, transportu, zdravstvu, stambeno-komunalnim uslugama, obrazovanju i kulturi.

Kako prenosi RT, Moskva je tako postala prvi grad u svetu sa obaveznom vakcinacijom ne samo za zdravstvene radnike, već i za zaposlene u drugim delatnostima.

Andejeva je ukazala da je epidemiološka situacija u Moskvi nepovoljna, a prethodno je gradonačelnik Sergej Sobjanin situaciju ocenio kao dramatičnu.

Komentari (1)

Loading
Isidora

16.06.2021 18:32

Pametno braco Rusi i treba da bude u obavezi da se svi gradjani vakcinisu, to je jedino resenje da pocnemo normalno da zivimo, i radimo . Svako za sebe ima razlicita misljenja ko nije izgubio nikog bliznjeg od korona virusa, moze da prica sta hoce. Zato jacajmo nas imunoloski sistem i pored vakcinacije, uz vitamine i prirodne suplemente, kao sto su medicinske gljive odnosno reishi kapsule i nemacki cordiceps, koji daju izgubljenu snagu i vracaju energiju za starije i one slabije ko je prelezao korona virus.