Od sada u Austriju iz susednih zemalja bez karantina
Alo.rs/ M. Š.

Austrija od danas ublažava mere za ulazak u zemlju, te ukida obavezan karantin za sve susedne zemlje.

U karantin, prema novoj uredbi, neće morati osobe koje imaju sertifikat o vakcinaciji, negativnom testu ili potvrdu o izlečenju od korone.

"U svim zemljama se smanjuje broj infekcije, zbog toga možemo paralelno popuštanjem epidemioloških mera u zemlji, primeniti i olakšice prilikom ulaska u Austriju"; istakao je ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn.

On je u saopštenju za javnost ukazao da će austrijske vlasti prihvatati vakcinaciju svim vakcinama koje su priznate, odnosno imaju odobrenje Evropske agencije za lekove ili su uspešno prošle odgovarajući proces Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Tako neće biti prihvaćena vakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik V, ali će se prihvatati kineska vakcina Sinofarmm koja je dobila odobrenje SZO.

Prema novoj uredbi, ulazak iz zemalja sa visokom incidencijom i dalje zahteva obavezan karantin, a za zemlje u kojima se širi novi soj važe još strožija pravila.

Kliknite za više vesti

Komentari (1)

Loading
Tamara

19.05.2021 06:56

Sputnjik jedini ne izaziva posledice i tu vakcinu ne priznaju, a Astru koju je zabranilo nemačko ministarstvo zdravlja priznaju. Pa ko je ovde lud? Sve to oko virusa i vakcina su političke igre. Ko ovo nije shvatio mora da je strahovito glup.