DANAS SE UKIDAJU KOVID PROPUSNICE! Na snazi ostaju samo ove korona mere
EPA/RAMON VAN FLYMEN

Na snazi su i dalje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao i karantin od sedam dana.

Članica Kriznog štaba ministarka Darija Kisić-Tepavčević rekla je nakon sednice štaba u četvrtak da je zabeleženo smanjenje svih parametara, od broja pregleda, do broja hospitalizovanih u odnosu na broj potvrđenih kovid slučajeva.

Rekla je da su bolnice počele da se vraćaju normalnom režimu rada, i da su u ovom momentu kovid bolnice praktično novoizgrađene za vreme pandemije Batajnica, Novi Sad i Kruševac.

- Sve to uslovilo je da se dođe do ublažavanja svih protivepidemijskih mera. Od subote ukida se važenje kovid propusnica. Na skupovima u zatvorenim prostorijama ukida se limit broja osoba, i tako će od subote svi bioskopi i pozorišta moći da rade po normalnom režimu - objasnila je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da je odlučeno da ostaje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao i da je na snazi karantin u trajanju od sedam dana.

UKINUTE KOVID PROPUSNICE Ovo su nove mere koje je doneo Krizni štab (VIDEO)

Kada je reč o putnicima u međunarodnom saobraćaju, prema njenim rečima, mere ostaju na snazi, odnosno za ulazak u zemlju obavezni su dokaz o vakcinaciji, dokaz o preležanoj bolesti ili odgovarajući serološki test.

Prenela je i da je preporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju uvođenje dodatne buster doze, za starije od 18 godina četvrta doza.

- Ta druga buster doza, može da se dobije pet meseci posle prve, a odnosi se pre svega na one koji su pod većim rizikom od težeg oboljenja -  objasnila je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla i da je preporuka Komiteta uvođenje buster doze za vakcinaciju dece od 12 do 18 godine.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading